Başbakan Başdanışmanlığı görevinden ayrılarak, genel seçiminde Kahramanmaraş'tan milletvekili olan Dr. Yıldırım M. Ramazanoğlu, Türk milletinin yakın tarihte çok büyük acılar yaşadığını hatırlatıp; "İşte bu tür acılar bir daha yaşanmasın, siyasete kan bulaşmasın diye yeni dönemde yapılacak Anayasa Değişikliği son derece önemli. " dedi.

Milletvekili seçilmesinden dolayı, kendilerine teveccüh gösteren Kahramanmaraş halkına teşekkür eden Dr. Ramazanoğlu, Kahramanmaraş için yapmak istediği bir çok şey olduğunu söyledi. "Birlikte tuz-ekmek yediğimiz, suyunu içtiğimiz bu topraklara hizmet borcumuzu ödemek istiyoruz. Kahramanmaraşımıza, Kahramanmaraşlılar ile birlikte hizmet edeceğiz. " diyen Dr. Ramazanoğlu vatandaşın nabzını iyi tutamayan, sorunlarına çözüm üretemeyen bir milletvekilinin işinin zor olduğunu, bunun bilincinde olarak milletvekilliği yapacağını, tüm halkı gereği gibi temsil edeceğine inandığını, zaten bunun için göreve talip olduğunu ifade etti.

27 Mayıs 1960 ihtilalinde ülkede, milletin oylarıyla seçilmiş olan rahmetli Başbakan Adnan Menderes ve iki Bakan arkadaşının suçsuz yere idam edildiğini hatırlatan Dr. Ramazanoğlu şunları söyledi; "Türk milleti çok büyük acılar yaşadı. İşte bu tür acılar bir daha yaşanmasın, siyasete kan bulaşmasın diye yeni dönemde yapılacak Anayasa Değişikliği son derece önemli. 12 Haziran seçimlerinin ortaya çıkardığı milletvekilleri sayısı ortada. Burada AK Parti'nin, sayın Başbakanımızın liderliğinde ortak bir konsensus arayışı dahilinde, tüm partilerle, sivil toplum örgütleriyle ortak bir mutabakat içinde olmak istediği açıktır. Sayın Başbakan bunu zaten beyan ettiler. Geldiğimiz şu noktada, bütün sivil toplum örgütleri, tüm partiler, akademisyenler, artık yeni ve sivil bir anayasanın yeni parlamentomuz tarafından yapılması gerektiği hususunda hemfikir hale geldiler. Böyle bir sivil anayasa ihtiyacının herkes tarafından kabul edilmekte olması, çok önemli bir kazanımdır. Kahramanmaraş milletvekilleri olarak, bu sürece bizler de seve seve katkıda bulunacağız. Kahramanmaraş'ta AK Parti oylarının oran olarak en yüksek seviyede gerçekleşmesi de, Kahramanmaraş'ı hem Türkiye birincisi yapmış, hem de kahraman kentimizin bir demokrasi kalesi olduğunu yeniden ispatlamıştır. "

Editör: TE Bilisim