Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize'de protesto ile karşılaştı. Geceyi Güneysu ilçesi Merkez mahallesindeki evinde geçiren Başbakan Erdoğan, öğle saatlerinde babasının köyü olan Dumankaya köyüne giderek burada mezar ziyaretlerinde bulundu.

Basın mensupları köye alınmazken, Erdoğan daha sonra İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak üzere Rize il merkezine gitti. İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde partisi tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'na gelişte Melek Bulut isimli 55 yaşlarında bir kadın feryat ederek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yanında kaldıkları eniştesi için iş istedi. Gölcük'te deprem mağduru oldukları için memleketleri Rize'ye geldiklerini ve eniştesinde kaldıklarını ve eniştesinini de işsiz olduğunu belirten Bulut, korumalar tarafından uzaklaştırıldı.

Daha sonra salona geçen Başbakan Erdoğan, bu kez de ismi Sevim Topçu olduğu öğrenilen bir bayanın "Bu kriz ne olacak kriz var kriz" diye bağırmaya başlaması ile şaşkınlık yaşadı.

Topçu, Başbakanlık korumaları ve polisleri tarafından salondan çıkartıldı. Başbakan Erdoğan'ın protesto nedeniyle hayli moralinin bozulduğu gözlenirken "Bu salon içerisine girenler tamamen İl Danışma Meclisi üyesi olduğunu sanmıyorum. Farklı insanlarda burada bulunuyor. 7 yıl önce Rize'de kestiğiniz çayın parasını bir yıl sonra alıyordunuz şimdi bir ay sonra aldığın için mi bağırıyorsun ? Bu yıl 1-2 ay bir gecikme oldu.

Bundan dolayı mı ekonomik kriz var diye bağırıyorsun ? Çayın alındığı için mi ekonomik krizden bahsediyorsun. Eskiden yüzde 63 faizle borçlanıyorduk. Şimdi yüzde 10 faizle borçlanıyoruz. Arada yüzde 50 fark var. Bu mu ekonomik kriz diye sorsan verecek cevabı yoktur" diyerek tepkisi dile getirdi.

Erdoğan'ın konuşması sırasında başka bir Rizeli dinleyici ise "Darlanma" deyince Erdoğan, yöresel şive ile "Ben darlanmayrum da bu tip yanlış konuşmalar beni rahatsız ediyor" diyerek konuşmasını sürdürdü.

Öte yandan Başbakan Erdoğan'ı protesto eden ve bekar olduğu öğrenilen Sevim Topçu (35) isimli bayan ise "Rize'de işsizliğe çare mi buldular gelip burada konuşuyorlar.İş bulamıyoruz. Ekonomik kriz var. Ben kimse tarafından buraya yollanmadım" derken, vatandaşlar ise kendisine şov yaptığını belirterek tepki gösterdi. (Mynet)
Editör: TE Bilisim