Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gündemlerinde 'erken seçim' olmadığını belirterek, seçimlerin zamanında yapılacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısının basını kapalı bölümünde AKP hakkında açılan kapatma davasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKP'nin kapatılacağına inanmadığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Biz yolumuza devam ediyoruz. Ama şunu bilmenizi isterim ki, bu parti kapatılsa da kapatılmasa da bu kervan yürümeye devam eder" şeklinde konuştu.

Hükümet ve parti olarak çalışmalara 'tam gaz' devam ettiklerinin altını çizen Erdoğan, il başkanları, belediye başkanları, kadın kolları ve gençlik kolları başkanlarından da morallerini bozmadan çalışmalarını sürdürmesini istedi. "Şu anda 5. vitese taktık gidiyoruz" diyen Erdoğan, hiçbir şeyin AKP'yi millete hizmetten alıkoyamayacağını kaydetti. Erdoğan konuşmasında, gündemlerinde bir erken seçimin olmadığını da açıkladı. Seçimlerin öne alınacağı yönündeki iddiaları yalanlayan Erdoğan, "Yerel seçimler zamanında yapılacak. Bu millet 29 Mart 2009'da sandık başına gidecek. Siz de çalışmalarınızı moralinizi bozmadan buna göre yapın" diye konuştu.

AKP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi de, AKP'nin yerel seçimlerdeki oy hedefini yüzde 60 olarak açıkladı. Teşkilattan bu hedefi yakalamak için çok çalışmalarını isteyen Tanrıverdi, "Hedefimiz 81 ilin 81'inde yerel yönetimleri kazanmak" dedi.
Editör: TE Bilisim