Bir ihbar üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte eş zamanlı baskınlar yaptı. Merkez ve bazı ilçe belediyelerini kapsayan operasyonda, 'ihaleye fesat karıştırma, yolsuzluk ve rüşvet' suçlamasıyla yaklaşık 40 kişi gözaltına alındı.


Bu sabah gerçekleştirilen yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda, 'ihaleye fesat karıştırma, yolsuzluk ve rüşvet' suçlamasıyla yaklaşık 40 kişi gözaltına alındı. Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın oğlu Hakan Sadak da gözaltına alındı.


Siirt, Kurtalan, Eruh ve Gökçebağ belediyelerini kapsayan yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınanlar arasında BDP'li Eruh Belediye Başkanı Mehmet Melih Oktay, Siirt Belediyesi Muhasebe Müdürü Zeki Gündüz, Siirt Belediyesi İmar Müdürü Evin Mercan, Kurtalan Belediye Başkan Yardımcısı, Siirt Belediye Meclis üyeleri ve bazı müteahhitlerin de olduğu öğrenildi.


Polis ekipleri, operasyon kapamında Siirt Belediyesi ile Başkan Selim Sadak'ın evinde de arama yaptı. Gözaltına alınanların sorgusu, Siirt Emniyet Müdürlüğü'nde devam ediyor.

Editör: TE Bilisim