Kahramanmaraş’taki muhalefet partilerinden biri olan CHP, yerel seçimlerde en az 4 ilçede seçimi kazanmayı hedeflerken; büyükşehirde de bir sürpriz yapmayı planlıyor…


Andırın, Ekinözü, Nurhak ve Pazarcık’ta adaylarını belirleyen CHP; Afşin, Çağlayancerit, Dulkadiroğlu, Elbistan, Göksun, Onikişubat ve Türkoğlu’nda da aday belirleme çalışmalarını son aşamaya getirdi..


30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimleri için siyasi partilerin çalışmaları devam ederken; Kahramanmaraş’ta da iktidar ve muhalefetin aday belirleme süreci hızlandı.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP); Kahramanmaraş’taki 4 ilçede adayını ilan ederken, diğer 7 ilçe ile birlikte büyükşehir belediye başkan adayını belirlemek için de çalışmalarını sürdürüyor. CHP; Andırın’da Naim Çetin ve Ekinözü’nde Fatih Vicdan’ı 30 Mart 2014 günü yapılacak olan mahalli seçimlerde aday gösterirken; Ahmet Akkuş ile Kamil Dalkara’yı ise halen belediye başkanlığı koltuğunda oturdukları Nurhak ve Pazarcık’ta yeniden aday gösterme kararı aldı. İl yönetiminin önerisi ile parti meclisinde aday ilan edilen bu isimlerin yanı sıra; Afşin, Çağlayancerit, Dulkadiroğlu, Elbistan, Göksun, Onikişubat ve Türkoğlu’nda da adaylar için teşkilatın görüşleri ve kamuoyunun eğilimi konusundaki fikir alışverişleri devam ediyor.


CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, aday adayları konusunda isim zikretmekten özellikle kaçınırken; hem büyükşehir belediyesi için hem de henüz adayları belirlenmeyen diğer ilçelerin ise önümüzdeki günlerde adaylarının kesinleşeceğini ve durumu kamuoyu ile paylaşacaklarını bildirdi.


AK PARTİ VE MHP’NİN STRATEJİSİ


Zaten iktidarda oldukları Nurhak ve Pazarcık’ta bir sıkıntının olmadığına dikkat çeken ve aday belirleme sürecinin bu iki ilçede çok rahat geçtiğini söyleyen CHP İl Başkanı Şengül, Andırın ve Ekinözü’nde de belirlenen isimlerin bir süredir çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.


Henüz aday belirlenmeyen Afşin, Çağlayancerit, Dulkadiroğlu, Elbistan, Göksun, Onikişubat ve Türkoğlu’nda da Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) stratejilerinin beklendiğini söyleyen Şengül, bu iki partinin izleyeceği strateji ile de adaylarını ortaya çıkaracaklarını söyledi. Herkesin merakla beklediği Büyükşehir Belediye Başkan Adayı için de görüşmelerin devam ettiği dile getiren CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, herkesin üzerinde hemfikir olacağı bir adayı Kahramanmaraş’ta başkan seçtireceklerini öne sürerek şunları kaydetti:


“Biz Nurhak ve Pazarcık’ta zaten iyi durumdayız. Mevcut başkanlarımızla seçimlere girme kararı aldık ve bu kararımızı da parti meclisimiz onayladı. Andırın ve Ekinözü için belirlediğimiz adaylarımız zaten yıllardır bu konudaki çalışmalarını sürdürüyorlardı. Teşkilatlarımızın görüşleri doğrultusunda Naim Çetin’i Andırın’da ve Fatih Vicdan’ı da Ekinözü’nde aday ilan ettik. Çağlayancerit’te de seçimi kazanacağız. Bu sürpriz olmaz. Çünkü yeni yapılanma ile ilçeye mahalle olarak bağlanan iki beldenin de durumuna bakmak gerekir. Yani Çağlayancerit’te de seçimi kazanabiliriz. Andırın’da da Ekinözü’nde de adaylarımız seçimi kazanabilir. 30 Mart’ta biz 4-5 ilçeyi alırsak bu sürpriz olmaz.”


Bu arada, büyükşehir belediyesindeki meclis oluşumuna da dikkat çeken Şengül, seçim kazanacakları ilçelerdeki belediye meclisinde de ağırlıklı olacaklarını ve bu nedenle de büyükşehir belediye meclisinde daha fazla üyeleri bulunacağına işaret etti.


DOĞRU ADAY, SEÇİM KAZANDIRIR!


 


CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, kendilerinin Kahramanmaraş’ta yıllardır muhalefette kaldıklarına da değinerek “Bu bizim için önemli değil. Biz Kahramanmaraş’ta seçimi kazanacak bir aday üzerinde çalışıyoruz. İyi bir aday, doğru bir aday üzerinde teşkilatımızla birlikte hareket ediyoruz. En kısa sürede bu ismi bekleyip, Kahramanmaraş’ın kamuoyuna sunacağız. Bizim Kahramanmaraş’ta büyükşehir belediyesini kazanmamız da sürpriz olmamalıdır” dedi.


AK Parti’ye karşı bazı ilçelerde MHP ile işbirliğine girip girmeyeceklerine yönelik bir sorumuz üzerine de “Hayır, kesinlikle tüm seçim bölgelerinde kendi adayımızla seçime gireceğiz. Ben bu teşkilatın başında olduğum sürece hiçbir parti ile seçim kazanmak için işbirliği yapmayız. Seçim kazanmak için zıt iki siyasi görüşün bir araya gelmesi farkındalık olamaz” diyen Şengül, olası bir işbirliğinin seçim kazanacakları bölgelerde seçimi kaybetmelerine de neden olabileceğini ifade etti. Şengül, “Biz bu tür işbirliği yerine iyi bir aday üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.


Toplumun sosyojik ve psikolojik olarak durumunu iyi okuyacak, 24 saat üzerinden kurumsal hizmet üretebilecek bir partili bulunduğunda diğer partilere sempati duyan insanların da oylarını alabileceklerine işaret eden Esat Şengül, kapanan beldelerin hizmet alamayacağını belirterek “2009 yerel seçimlerinde belediyelikleri iptal edilen Karacasu ve Kavlaklı ne kadar hizmet aldı, bir bakmak lazım?” diye sordu. (KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN)

Editör: TE Bilisim