Telekomünikasyan Kurumu Teknik Düzenleme ve Standardizasyon Daire Başkanlığı görevinden istifa eden Kahramanmaraşlı Ejder Oruç, kente gelerek Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Kahramanmaraş Belediye Başkan aday adaylığı için müracaatını yaptı.

Bugün parti binasına gelen Ejder Oruç, MHP Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan'a başvuru belgelerini teslim etti.

ORUÇ: “EFENDİLİĞE DEĞİL HİZMETE TALİBİM”

Telekominakosyon Kurumu Teknik Düzenleme ve Standardizsyon Daire Başkanı Ejder Oruç görevinden istifa ederek Milliyetçi Hareket Partisi’nden Kahramanmaraş Belediye Başkan aday adayı oldu.

Telekominikasyon Kurumu’ndaki görevinden geçen hafta içerisinde istifa eden Oruç, 01 Aralık 2008 Pazartesi günü Milliyetçi Hareket Partisi İl Binasına gelerek, adaylık başvurusunu MHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan’a sundu.

Oruç, parti binasında yaptığı açıklamada Kahramanmaraş’ın sorunlarını yakinen bildiğini ifade ederek; “Efendiliğe değil, hizmete talibim” diye konuştu. Son 20 yıldır Kahramanmaraş Belediyesi’nde belediyecilik adına pek bir şey yapılmadığını öne süren Oruç; “Kahramanmaraş potansiyel olarak çok önemli bir kent. Ancak, belediyecilik adına ve kentin gelişmesi adına önemli bir şeyin yapılmadığını, kentin yerinde saydığını gördüm. İşte bu nedenle Kahramanmaraş’ı bir dünya kenti yapmak için yola çıktım ve MHP’den Kahramanmaraş Belediye Başkan aday adayı oldum” dedi.

Aday olan kişilerin menfaatleri için değil, Kahramanmaraş’ı geliştirmek için, projeleriyle ortaya çıkması gerektiğini vurgulayan Oruç; “Seçim yaklaştıkça aday enflasyonu yaşanıyor. Ancak bir çok aday arkadaşımız, aday olmasına rağmen hiçbir proje ortaya atmıyor. Ben ise projelerimle, Kahramanmaraş’ı geliştirmek, hak ettiği noktaya taşımak için adayım. Yani yük olmaya değil, yük olmaya adayım, efendiliğe değil, hizmete talibim” ifadelerini kullandı.

Oruç, sözlerinin sonunda aday gösterilsin veya gösterilmesin partisi için çalışmaya devam edeceğini dile getirdi.

MHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan ise, partilerine değil, Kahramanmaraş’a aday gösterdiklerini belirterek; “Aday adaylarımız hiç şüphesiz çok kaliteli ve kente en güzel hizmeti yapacak insanlar olarak ortaya çıkacaklar. Ejder Oruç gibi Türkiye’nin en önemli kuruluşlarından Telekominikasyon kurumunda önemli görevlerde bulunmuş birinin partimizden aday olması oldukça sevindirici. İlerleyen günlerde yine bazı arkadaşlarımız aday adaylarını açıklayacak. Partimizin ilgili kollarında ve Genel Merkezimizde bu adaylar değerlendirilerek Kahramanmaraş halkına en çok hizmeti verecek kişiyi partimiz aday gösterecek. Tüm Kahramanmaraş’a hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

EJDER ORUÇ KİMDİR

Aslen Kahramanmaraş’ın Mağralı Mahallesi’nden olan Ejder Oruç 1962 yılında doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini memleketinde yapan Oruç, Endüstri Meslek Lisesi, Meslek Yüksek Okulu elektrik bölümü ve son olarak Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Ejder Oruç evli ve 2 çocuk babası olup, Telekominikasyon kurumundaki görevinde yaptığı önemli çalışmalarla tanınıyor. (www.kanal46.com)


Editör: TE Bilisim