Bugün Çağlayan Meydanı ikinci konuğunu ağırlıyor. CHP'den sonra alanı dolduran Saadet Partili vatandaşlar geniş bir katılım gösterdi. Geç başlamasına rağmen partililer alana sığmadı...

Çağlayan Meydanı'nda coşkulu kalabalığa seslenen Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş halka seslendi. Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan da mitinge katılıp coşkulu kalabalığın yoğun ilgisiyle karşılandı.

Eski Başbakan Necmettin Erbakan ve SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Bekaroğlu ve ilçe belediye başkan adayları katıldığı mitingde yaklaşık 80 bin partili yer aldı. İstiklal Marşı ile başlayan miting ilçe belediye başkan adaylarının tanıtılması ile devam etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mehmet Bekaroğlu partililere seslendi.

Ardından Eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş birlikte platforma çıktı. Erbakan kendisi için hazırlanan masaya oturdu.

'Bu meydan MİLLİ GÖRÜŞ MEYDANI dır'

Erbakan "sizlerin duası ile buradayım ve yanlışa düşmesini istemediğim halkıma tavsiyelerde bulunmak için buradayım" dedi.

"Esselamu aleyküm. Hepinizi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum... İstanbulumuzun bu bizim için değerli olan meydanında yeniden buluştuk. Bu meydanın diğer bir adı da MİLLİ GÖRÜŞ MEYDANIDIR. Çünkü tarihe geçmiş en büyük buluşmaları bu meydanda Milli Görüş meydana getirmiştir.

Öncelikle ilk vazifemi gerçekleştiriyorum. Yüce Rabbimize sonsuz hamd ediyorum. Milli Görüşün üçüncü şahlanışını burada ifa ediyoruz. Bunun şükründen aciziz. Allah`a şükrediyoruz.
ELHAMDÜLİLLAH...

Prof. Dr. Erbakan "İkinci vazifemi de yerine getiriyorum ve sizlere burada olduğunuz için teşekkür ediyorum. Hanım kardeşlerimizi çalışmalarındaki itinalarından dolayı tebrik ediyorum...
29 mart seçimi şeklen bir yerel seçim gibi görünse de Türkiye de dünya için çok önemli bir seçimdir. Çünkü cenab-ı Allah bu mükemmel dünyayı yarattı, mükemmel bir varlık olarak insanı yarattı. Ve Hakkı ve Batılı yarattı. Hz. Adem a.s. yaradışılından beri hak ve batıl vardır." şeklinde konuştu.

Milli Görüş lideri sözlerini sürdürürken anlattığı sebeplerden dolayı Saadetin ancak hak va hakkı hakim kılmakla olacağını bildirdi.

HİDAYETİ KARARMIŞ

Erbakan şöyle devam etti: "Diyor ki Erdoğan: "ABD`nin işbirliği dünya için bir imkandır." Hidayeti kararmış... Bunları şahıslarına söylemiyorum ama özüne dönsünler de ben de yeniden ağabeylik hocalık vazifemii yerine getireyim diye söylüyorum. Bunları özlerine dönmeleri için şefkatten söylüyorum"

Prof. Dr. Necmettin Erbakan, AKP genel Başkanı Erdoğan`ın işsizliği " önceden de vardı" şeklinde savunduğuna dikkat çekerek, "vardı elbette ama bugünkü gibi miydi?" şeklinde cevap verdi.

CHP gelmesin diye AKP`ye oy veriyorum diyenlere hayret ettiğini ima eden Erbakan, "İlahi Yâ rabbim bu ne şuursuzluktur yahu" şeklinde tepki gösterdi.

Editör: TE Bilisim