Başbakan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Haziran seçimlerinde partinin güçlü isimlerini farklı seçim bölgelerinde aday gösterme stratejisi ilginç sonuçlar ortaya çıkardı.

İZMİR

İzmir’de Ulaştırma Eski bakanı Binali Yıldırım ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı aday gösteren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu ildeki oy oranlarını arttırmayı başardı.

2007’de yüzde 30,5 ile 9 milletvekili kazanan Ak Parti bu seçimde izlediği aday taktiği ile yaklaşık yüzde 36,5 oy oranına ulaştı ve 11 milletvekili elde etti.

MERSİN

Bu seçimde aday gösterilmeyen eski bakan Kürşat Tüzmen’in seçim bölgesi Mersin’de ise Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan aday gösterildi. 2007’de Mersin’de yüzde 27 alan Ak Parti, 12 Haziran seçimlerinde oy oranını yüzde 32’ye yükseltti.

ANTALYA

2007 milletvekili seçiminde Ak Parti yüzde 34 ile Antalya’da birinci oldu. Büyük bir seçim mücadelesinin yaşandığı Antalya’da Ak Parti Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ü aday gösterdi. Ak Parti 2007’nin ardından yüzde 39 oy oranı ile 2011’de de Antalya’da birinci parti olmayı başardı. Bu sonuçla 6 milletvekili elde ederken, CHP 5, MHP 3 milletvekili kazandı.

BURSA

Ak Parti’nin güçlü aday taktiği ile başarısını az da olsa arttırdığı bir başka il ise Bursa oldu. 2007’de Bursa’da yüzde 50 oranında oy alan Ak Parti, Devlet Bakanı Bülent Arınç’ın aday gösterilmesinin ardından 12 Haziran’da oy oranını arttırmayı başardı ve yüzde 52 oy oranına ulaştı. (Mynet)