AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmasının söz konusu olmadığını söyledi.


Dün bir basın toplantısı düzenleyen Erkoç, gündeme dair şu açıklamalarda bulundu: “Seçimlerin 1 yıl öne alınması için Ak Parti grubu ile MHP grubu anlaştı. Ekim ayında Meclis açılır açılmaz kanunu Cumhurbaşkanımız onayladığı zaman seçimlerin bir yıl erken alınması netlik kazanacak. Ben AK Parti teşkilatı içerisindeyim.  AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı görevini yürütüyorum. Biz AK Parti’nin siyasi yapılanmasından sorumluyuz.  Şuan için Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olmam söz konusu değil. Bu yönde de herhangi bir çalışmam yok.   


ŞEHRİMİZ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ


Kahramanmaraş Ak Parti döneminde yıldızı parlayan illerimizden bir tanesi.  AK Parti döneminde Kahramanmaraş özellikle 5084 Nolu teşvik yasasının alınması ile beraber Türkiye’de iller bazında en çok yatırım yapan illerden bir tanesi oldu.  Ak Parti döneminde Kahramanmaraş’taki konut sayısı, satın alınan araç sayısı önemli derecede arttı. Kahramanmaraş en çok iktidarın 10 yıllık döneminde konut yaptı.  Her geçen gün şehrimizin zenginleştiğini geliştiğini görüyoruz. Sağlıktan eğitime, ulaşımdan diğer birçok alanda tarihi projeleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tabi hedeflerimiz çok büyük. AK Parti hedefleri olan bir parti. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 2023 hedefi ortaya koydu. Şimdi bütün kurumlarımız ve sivil toplum örgütleri bu hedefe odaklanmış durumda. Kahramanmaraş'ta da ciddi hizmetler yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Şehrimiz için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bunun yanında Sağlık Genel Sekreterliği konusunda bakanlığın çalışmaları titizlikle devam ediyor. Başbakanımızın talimatı ile hiç kimse kendi memleketine Genel Sekreter olarak atanamayacak.


KENTSEL DÖNÜŞÜM KAHRAMANMARAŞ’TA BAŞLIYOR


Karacasu bölgesinde TOKİ tarafından konutlar yapılıyor.  Bu alanların birçoğu deprem bölgesine yakın yerlerde. Bu nedenle bu alanlara konut yaparken daha hassas ve dikkatli davranılması gerekiyor.  TOKİ deprem konusunda uzmanlaştı ve binaları bu statüye göre yapıyor.  Binalar depreme göre dizayn edilip depreme göre yapılırsa çok büyük depremlerde bile sadece birkaç can kay yaşanmakta. Şuan konutların zemin etütleri ile ilgili çok dikkatli çalışmalar yapılıyor. Kentsel Dönüşümde kurum binaları yıkılacak ilk illerden bir tanesi de Kahramanmaraş. Bu yıkımla Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm başlamış olacak.


BÜYÜKŞEHİRLE BERABER ŞEHRİMİZDE BİR BÜTÜNLÜK OLACAK


Belde belediyelerimiz Büyükşehir yasasına kısa bir süre kalmasına rağmen hizmet atağı yaşıyor.  Yaklaşık bir yıl içerisinde en çok alt yapı çalışması bu dönemde gerçekleştirilmiştir. Belde Belediye Başkanları son bir yılı çok iyi değerlendirmek için hızlı bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.  Büyükşehir Ekim ayında meclisin açılması ile birlikte gündeme alınacak. Beldeler, mahalleler ve köyler ilçe merkezi haline geliyor. Büyükşehirle beraber şehrimizde bir bütünlük olacak. Kanun ilin tamamını kapsıyor. Şehrimiz kurumsal bir yapı haline gelecek. Büyükşehir yapısı ile Kahramanmaraş’ın daha da ileriye gideceğine inanıyoruz.  2011 yılında Kahramanmaraş’taki 62 belediye 250 milyon TL ödenek geldi.  Büyükşehir geldiğinde bu rakam iki katına çıkacak ve hizmet atağı gerçekleştirilecek.  


BAŞBAKANIMIZIN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMASI BİZİ ONURLANDIRIR


Parti Genel Merkezinde Cumhurbaşkanı kim olsun diye herhangi bir çalışma yok. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan şuan ülkemize hizmet etmek için, terör belasını ülkemizin başından def etmek için yoğun bir şekilde çalışıyor.  Başbakanımız Türkiye Cumhuriyeti tarihine adı altın harflerle yazılmış bir insan.  Türk milletinin yetiştirdiği ender kişilerden bir tanesidir.  Başbakanımız Cumhurbaşkanlığına aday olursa biz bundan gurur ve onur duyarız. Sonuna kadarda Başbakanımızın yanındayız. Başbakanımız sadece MKYK de kimlerin görünmesi istendiğini anket şeklinde toplantıda sundu. Bununda sonuçlarının kısa zamanda açıklanacağını umuyoruz. Ak Parti Türkiye’de önemli bir çatı haline geldi.” (Manşet - www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim