22 Temmuz 2007 erken genel seçimlerinde AK Parti'den aday adayı olan Avukat Fatoş Esertaş, yine Ak Parti listesinden İl Genel Meclisi üyesi adayı olmak için müracat evrakını İl başkanı Mustafa Sarıkaya'ya verdi.

Kahramanmaraş kamuoyunun sosyal faaliyetleri nedeniyle yakından tanıdığı Avukat Fatoş Esertaş, Ak Parti İl yönetiminde de daha önce görev alan Esertaş, Baro yönetiminde de bulunmuştu.

İl başkanı Mustafa Sarıkaya'ya müracat evraklarını veren Fatoş Esertaş başvuru ile ilgili refikimiz maraşgündeme şunları söyledi:

“İl Genel Meclisinde bir kentin geleceği tasarlanıyor. Bilgi birikimi ve tecrübelerimi Kahramanmaraşın geleceğinin şekillenmesinde katkı yapmasını istiyorum. Kadınlarında İl Genel Meclisine yapacakları katkılarının bulunduğunu düşünüyorum. Teşkilat onay verir ve aday olarak listeye girip seçilmem halinde kentimizin gelişmesi için proje üreteceğimi ifade edebilirim” dedi.

Mustafa Sarıkaya ise; "İl Genel Meclislerinde kadınlarında temsil edilmesi bizi mutlu kılacaktır. Kahramanmaraşın gelişmesi adına, partimiz adına hayırlı uğurlu olsun diyorum" dedi.