Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Kahramanmaraş kent merkezi ile ilçelerde göstereceği belediye başkan adayları henüz kesinlik kazanmazken, Kanal 46’nın dün 17.05’de servise koyduğu; “FLAŞ: İşte AK Parti’nin gayri resmi listesi” başlıklı haber siyasi kulislerde büyük yankı yaptı.

Kanal 46 İstihbarat Servisi’nin başkent kulislerindeki güvenilir kaynaklarından elde ettiği ve partinin yetkili isimlerinden bazılarına teyit ettirdiği habere göre; 6 milletvekilinin de prensipte onay vermesi ile Kahramanmaraş kent merkezi ile ilçelerdeki başkan adayları listesinin büyük oranda oluşturulduğu öne sürüldü.

Kanal 46’nın ele geçirdiği ve henüz bir açıklama yapılmadığı için resmilik ve kesinlik kazanmayan listeye göre; AK Parti yetkilileri, Kahramanmaraş kent merkezi ile ilçelerde şu anda görev başında bulunan belediye başkanlarından sadece bir tanesi değiştirme kararı aldı.

Gayri resmi listeye göre; işbaşındakilerden sadece Afşin Belediye Başkanı İrfan Gedikbaşı’nın yeniden aday gösterilmemesi benimsendi.

2004 yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığı koltuğunu DYP’li Yalçın Demir’den teslim alan ancak görev süresi boyunca gerek ilçesindeki halk gerekse de parti yetkilileri, milletvekilleri, basın ve kamuoyunun geneli ile sıcak ilişkiler kuramadığı öne sürülerek iddia edilen ve bu nedenle kendisine birçok eleştiri yöneltilen öğretmen kökenli İrfan Gedikbaşı’nın yerine 10 aday adayı içerisinden Fazlı Aydoğan’ın aday olarak gösterilmesi yönünde karar birliği sağlandığı öne sürüldü.

AFŞİN’DE TAMI TAMINA 10 ADAY ADAYI VAR

Tıpkı Kahramanmaraş kent merkezi gibi Afşin ilçesinde de Belediye Başkan aday adaylığı için tamı tamına 10 isim ortaya çıktı.

Mevcut Başkan Gedikbaşı’nın yanı sıra; Abdurrahman Türkmen, Abdussamet Açıkgöz, Ali Bal, Fazlı Aydoğan, Hüseyin Kara, Mustafa Bilal Özden, Şaban Gözükara, Yalçın Demir ve Zekeriya Pehlivan.

Bu aday adayları içerisinde Fazlı Aydoğan adaylık koltuğuna oturmaya hak kazanırken, başta eski başkan Yalçın Demir olmak üzere birçok ismin aday olamaması nedeni ile başka partilere gidebileceği ya da bağımsız olarak aday olabilecekleri de öne sürülüyor. Ancak ilçe kaynaklarından elde edilen bilgiye göre; böyle bir olasılığın gerçekleşme ihtimalinin zayıf olduğu da öne sürülüyor.

Öte yandan; gayri resmi listenin yayımlanarak siyasi kulislerde yankı yapmasının ardından Afşin'deki aday adaylarının görüşmelerde bulunmak üzere kent merkezine ya da Ankara'ya gittikleri yönünde bilgiler de alındı.

FAZLI AYDOĞAN KİMDİR?

1955 Afşin’de doğdu. Yükseköğrenimini yaparken siyasetle ilgilenmeye başladı. 1980’den sonra, 10 yıl kadar Afşin’de siyaset ve ticaretle meşgul oldu.

1990’da Ankara’ya taşındı. Belediyecilik hayatı da burada başladı ve 1999’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönetici olarak çalıştı. Belediyecilik tecrübelerini Afşin’e aktarmak için 2004’te Ak Parti’den belediye başkan aday adayı oldu.

Afşin’in, mutlu insanların yaşadığı modern bir şehir olacağı günlerin özlemiyle, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Ak Parti Afşin Belediye Başkan Aday Adayı olmaya karar verdi.

Evli, ikisi mühendis, biri eczacı, ikisi mühendislik öğrenimine devam eden, biri lise son sınıfta okuyan altı çocuk babası olan Fazlı Aydoğan’a ve tüm aday adaylarına siyasi yaşamlarında ve mücadelelerinde başarılar diliyoruz. (www.kanal46.com)


Editör: TE Bilisim