Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Belediye Meclisi aday listesinin Kanal 46 ile Manşet Gazetesi İstihbarat ve Politika Servislerinin ortak çalışmaları sonucunda kamuoyuna duyurulması ile iktidar partisinde yine büyük huzursuzluklar ve gerginlikler yaşanıyor.

İl genel meclisinde merkezden yer alacak 9 ismin kamuoyuna Kanal 46 tarafından duyurulması ile parti camiasında yaşanan gerginliklerin ardından AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay’ın kardeşi Süleyman Okay’ın ismi listeden genel merkez talimatı ile silinerek yerine bir bayanın getirilmesi isteği doğrultusunda Avukat Fatoş Esertaş’ın isminin yazıldığı bilgisine ulaşıldı.

Benzer sıkıntı ve gerginliklerin yaşandığı Kahramanmaraş Belediye Meclisi listesinde de genel merkezin; “Bayan aday sayısını artırın” talimatı doğrultusunda revizyona (yenilenme, yenileme) gidileceği bilgisi elde edildi. Bu kapsamda listede en az 5 bayan adayın bulunacağı öne sürülüyor. Bununla birlikte listelerin seçim kuruluna verileceği 17 Şubat tarihine kadar Belediye Meclisi listesinde revizyonlar yapılacak olmasına kesin gözü ile bakılıyor.

MHP: BİZİM LİSTELERİMİZ BÜYÜK SÜRPRİZLERLE DOLU

Öte yandan; Kahramanmaraş merkezde belediye başkanlığını kazanabilmek için bir hayli iddialı olan diğer parti MHP’de ise seçim çalışmalarını sıkı bir şekilde sürdürülüyor.

MHP Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan, gerek il genel gerekse de belediye meclisi aday listesinin toplumun genelini kucaklayacak biçimde ve en iyi bir şekilde hazırlanabilmesi için yoğun gayret ve çaba gösterdiklerini ifade ederek şunları söyledi:

“MHP’ye değil Kahramanmaraş’a, kendimize değil, kentimize Belediye Başkanı seçeceğiz demiştik. Bu doğrultuda çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki günlerde yine sürpriz açıklamalarımız olacak. ‘Ecer binaya ecer başkan’ sloganımızın da bir hayli ilgi görmesi bizleri mutlu ediyor. Halkın bize gösterdiği güven ve ilgiye layık olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. MHP olarak yerel iktidara adım adım ilerliyoruz” dedi.

ERDOĞANYILMAZ MHP LİSTESİNDE OLACAK

Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi ve Kanal 46 yazarlarından; İnşaat Mühendisi-Hukukçu Serdar Erdoğanyılmaz’ın da büyük bir ihtimalle MHP Kahramanmaraş Belediye Meclisi aday listesinin ikinci sırasında yer alacağı belirtiliyor.

Gerek yakın çevresinden gerekse de kamuoyu ile MHP’nin yoğun baskı ve istekleri karşısında siyasete girmeye karar veren Serdar Erdoğanyılmaz’ın listede yer alması ile MHP ivmesinin daha da yükselmesi bekleniyor.

Kahramanmaraş’ın önemli meseleleri hakkında yazdığı yazılar bir hayli beğenilen ve ilgi gören Serdar Erdoğanyılmaz, son köşe yazısında siyasete girebileceğinin sinyallerini vererek, şunları dile getirmişti:

“Bilgiye Saygı”, işin esası.

………………………………………………..

Konuyu kendime getireceğim.

Siyaseti bir türlü sevemedim.

İnşaat Mühendisi ve Hukukçu olarak bilgi birikimimiz oluştu.

Yıllardır şehrin her konusunu inceledim ve proje ürettim.


Herhangi bir partiye üye değilim.

Çevre ve Sulama Derneği dışında başka bir derneğe üyeliğim yok.

Dinleyen olmayınca düşüncelerimiz havada kaldı.

İlk defa, bir adayımız ve parti teşkilatı düşüncelerimize değer verdi.

Beraber çalışmak istediğini belirtti.

Kısacası Bilgimize saygı gösterdiler ve gösteriyorlar.

Bu saygıya karşılık saygılı olmalıyım.


Bu aday ve partisine ben de saygı duyuyorum.

Siyaseti sevmememe rağmen düşünüyorum.

En azından şehre hizmet edebilmek için.

En azından taşın altına elimi sokmak için.

En azından duyarlı bir Maraşlı olduğum için.

İsmini daha sonra vereceğim bu adayımızla beraber çalışmayı düşünüyorum.

İnşallah hayırlısı olur.

Zor olan, siyasete karar vermek.

Zor olan, tarafsız konumdan tarafa geçmek.

Var mıyım yok muyum?

Bakalım ne karar vereceğiz?

İyi günler.” (www.kanal46.com)










Editör: TE Bilisim