Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş milletvekili Durdu Özbolat; “Bakın, yapay gündemlerle halkı kandırıyorlar. Yok, (AK Parti kapatılacakmış, yok Ergenekon’muş) derken, vatandaşın sefaletini gizliyorlar” dedi. CHP'li vekil, sanırız Kahramanmaraş kamuoyundaki ratingini yükseltebilmek için olsa gerek; Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a da çatmayı ihmal etmedi.

Partisinin Kahramanmaraş İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Milletvekili Durdu Özbolat, yaklaşan yerel seçimler sebebiyle CHP’nin oylarını nasıl artıracaklarının hesabı içinde olduğunu, her belediye başkanı adayı için ev ev dolaşacağını, kazanmak için yola çıktıklarını, hiçbir zaman iddiasız siyaset yapmadığını ve yapamayacağını belirterek, il başkanı Galip Yılışın için de, “Genç, dinamik ve partiye ivme kazandırana bir il başkanınız var, ona destek ve yanında olun” dedi.

19 Temmuz Cumartesi günü, Sabancı Kültür Merkezi’ndeki CHP il danışma toplantısı, saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Partinin bir yıllık faaliyetlerinin anlatıldığı sunumun ardından İl Başkanı Galip Yılışın bir konuşma yaptı. Yılışın, kurumlarla kavga ederek iktidara gelmenin siyasi bir ayıp olduğuna işaret etti, AK Parti iktidarını eleştirerek, göreve geldiklerinde 200 milyar YTL olan dış borcun bugün 500 milyar YTL’ye fırladığını, bunun de ekonomik krize yol açtığını söyledi.

Yılışın’ın kısa, ancak sade ve etkili konuşması ardından oluşan divan sahnedeki yerini alırken, bu arada alkışlarla Milletvekili Durdu Özbolat’ın çalışmalarını gösteren slayt gösterisi seyircilere gösterildi.

Profesyonel siyasetçi olmadığını, buna rağmen yanlış yapmamaya çalıştığını belirterek kürsüye Milletvekili Durdu Özbolat geldi. Özbolat, bir yılın hesabını vermek için burada olduğunu belirtti ve attığı çok şahane nutukları seçim sonrası unutan siyasetçilerden olmadığını söyledi.

GELECEK SOL İKTİDARDA

Yaptığı uzun konuşmada Özbolat, zaman zaman ses tonunu yükselterek, eleştiri oklarını AK Parti iktidarına çevirdi, kendisine güvenen, oy veren ve teveccüh gösteren insanlarla yola çıkmaktan büyük onur duyduğunu vurguladı ve satırbaşları ile şunları kaydetti:

“Hiçbir güç beni korkutmadı, korkutamaz. Dost düşman bunu böyle bilsin! Kimse yıldıramaz beni. Aramızda hazımsızlar da var, onları uyarıyorum. Beni eleştirin, bundan gocunmam. Baktım, Kahramanmaraş’ta parti küçülmüş, herkes küsmüş, küstürülmüş. Siyasette ben olmazsam kıyamet kopar diyenler var. Bakın, bu görevler gelip geçici, kimseye baki değil. Ben yokum diye parti aleyhine çalışanları unutmadık. Zaten onları tarih affetmeyecektir. Bu yanlış. Herkes evinin önünü temizlemeli, süpürmeli. Çok şükür bizi bunu aştık. İl ve merkez ilçe ile uyumlu ve huzur içindeyiz. Ne derlerse, emirlerine amadeyim. Ülke zor günler geçiriyor. Vatandaş 6 ay sonrasını, önünü göremiyorsa, endişe ve kaygının boyutu büyük demektir. Solcu olmaktan, solu temsil etmekten her zaman onur duydum. Çünkü Türkiye’nin geleceği solda ve solun iktidarındadır.”

ADI KONMAYAN BİR KRİZ VAR


Özbolat, Türkiye’nin bağımsız olduğunu iddia edenleri halka şikâyet etti ve bunun sebebinin de kötü yönetim olduğunu anlattı, Türkiye’de adı konmamış bir krizle yaşandığını kaydetti.

Özbolat; sözlerini şöyle sürdürdü: “Bakın, yapay gündemlerle halkı kandırıyorlar. Yok, AK Parti kapatılacakmış, yok Ergenekon’muş derken, vatandaşın sefaletini gizliyorlar, kamufle ediyorlar. Ekonomik çöküş yangın yerine çevirdi her yanı. Bakın, sanayici ve işadamları zorda, çiftçi desen zaten perişan. Küçük esnaf öyle. Ey Başbakan, size sesleniyorum; CHP olmasaydı sen başbakan değil, ustabaşı bile olamazdın! Sizin sayenizde ülke hızla uçuruma gidiyor. Ey vatandaşım, dövizle sakın borçlanmayın, bankalardan uzak durun! AK Parti’den de uzak durun. Ama gidecekler, sona yaklaştılar. Ancak sistemi alt-üst edip gidecekler. Tahribat yaparak. Herşeyi sattılar bu ülkede. Bunu da özelleştirme adı altında yaptılar, peşkeş çektiler. Şimdi de medyayı ele geçirmeye çalışıyorlar. Baksanıza, Sabah satıldıktan sonra, AK Parti’nin borazanı haline geldi. Gemi… Evet, gemiye mazotta ÖTV yok, ama çiftçimin aldığı mazotta vergi var ve 3.3 YTL. alıyorsunuz. Tarımda çiftçiyi rezil ettiler. Ziraatçılar için miting düzenlendi, biz de geldik, ancak ziraat odası başkanları bile gelmedikleri gibi, engellemeye çalıştılar, telefon açıp, gelmeyin dediler. Bunun adı dalkavukluktur.”

“MARAŞ İHMAL EDİLMİŞ BİR ŞEHİR VE DEMİREL 40 YIL YALAN SÖYLEDİ”


Her satır arasında Kahramanmaraş’ın unutulmuş ve ihmal edilmiş bir kent olduğunu hatırlatan Özbolat, 6 yıl boyunca bu kente bir çivi bile çakılmadığını iddia ederek, “Demirel bu millete 40 yıl yalan söyledi. Bunlar Demirel’den daha fazlasını söyleyerek rekor kırdılar. Milletvekilliğim döneminde 30’un üzerinde kanun teklifi hazırladım, araştırma ve soru önergeleri verdim. 70’e yakın da, sizin lehinize olan çalışmalar içinde oldum. Çöp olayı da bunlardan biri. Ama durduruldu. Belediye Başkanı'na da bir çift sözüm var. Ey Başkan, sıkıştın köşeye. Önce yolsuzlukların hesabını vereceksin. Bu yolsuzlukların üzerine üzerine gideceğim. Biliyorsunuz, milletvekili maaşı almıyorum. Harcırah falan da… Benimi milletvekili maaşına ihtiyacım yok, ancak bizim iktidara ihtiyacımız var” dedi.

Konuşmasının sonunda Afşin’deki istimlâk hadisesini, tutuklamaları da dile getiren Özbolat, yerel yönetimini sosyal demokratların işi olduğunu söyledi.

Toplantıya ayrıca ilçe ve belde belediye başkanları, il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları, gençler ve çok sayıda partili katıldı. (Kaynak: Maraş Gündem - www.kanal46.tv)



(OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE: CHP'nin İl Danışma Meclisi toplantısına Kanal 46 davet edilmediği için, haber metni ile fotoğraflar 'Maraş Gündem' internet sitesinde alınmıştır. Bu vesile ile bir kez daha belirtmekte fayda görüyoruz ki; Kanal 46'nın yayın anlayışında 'HABER KUTSAL, YORUM HÜRDÜR' ilkesi vardır. Kamuoyuna saygı ile duyururuz...)



Editör: TE Bilisim