AK Parti Grup Yönetim Kurulu, Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan ile Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş'u, Müşterek Disiplin Kurulu'na sevk etti.

Grup Yönetim Kurulu, bugün yaptığı toplantıda, hakkında inceleme başlatılan iki milletvekilinin durumunu değerlendirdi.

Toplantının ardından Doğan ile Aydoğmuş'un, Müşterek Disiplin Kuruluna sevk edilmesi kararlaştırıldı.

HABERİN DETAYI

AK Parti Grup Yönetimi toplantısında, Seçim bölgelerinde söyledikleri sözler nedeniyle, Doğan ile Aydoğmuş'un, Müşterek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine karar verildi.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş Seçim bölgesinde yaptığı bir konuşmada, iktidar karşıtlarını "kanı bozuklar" sözleriyle suçlamış, Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan ise, TSK ve darbe iddialarıyla suçlananlara karşı, "Şimdi biz onları fişliyoruz" açıklaması yapmıştı.

Önceki gün ise Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı'nın da her iki milletvekili hakkında inceleme başlattığı belirtilmişti.

AK Parti Grup Yönetimi ise haftaya vereceği kararı, bugün yapılan toplantıda aldığı kararlar miletvekillerini Müşterek Disiplin Kurulu'na sevk ettiklerini bildirdiler.

NASIL BİR KARAR ÇIKACAK?

Müşterek Disiplin Kurulu, Çorum ve Kahramanmaraş valiliklerinden milletvekillerinin konuşmalarıyla ilgili görüntü ve ses kayıtlarına ilişkin doküman ve CD isteyecek. Basında çıkan haberler incelenecek. Gerekirse milletvekillerinin yazılı ya da sözlü savunmalarına başvuracak.

AK Parti içinde milletvekillerine uyarı ya da kınama cezasının çıkması beklenirken, partiden ihraç edilmeleri beklenmiyor. (ANKA)


Editör: TE Bilisim