29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler öncesinde iktidar partisinde liste huzursuzlukları yaşanmaya devam ediyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Belediye Meclisi için başvuru yapan isimler arasında yer alan mimar Ergün Dalyan aday adaylığından çekildi.

Yaklaşık 15 yıldır Kahramanmaraş Belediye Meclislerinde görev yapan ve aslen Balkan göçmeni olan Ergün Dalyan’ın aday adaylığından çekilmesi kulislerde büyük yankı yapacak.

Kanal 46 İstihbarat ve Politika Servislerinin siyasi kulislerden elde ettiği bilgilere ve iddiaya göre; Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın, Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Mesut Başkır’a; “Sizinkilerden bana başka bir isim verin” dediği buna karşılık ise Başkır’ın; “Bizler Ergün beyin sonuna kadar arkasındayız” cevabını verdiği öğrenildi.

Bunun üzerine Başkan Poyraz’ın Dalyan’ın yerine başka bir ismi önerdiği de önü sürülürken, bu gelişmeleri öğrenen Ergün Dalyan’ın tepki göstererek aday adaylığından vazgeçerek başvurusunu geri çektiği öğrenildi.

Liste huzursuzluklarının önümüzdeki günlerde artacağı ve başta Başkan Mustafa Poyraz olmak üzere AK Parti yetkililerinin başını ağrıtacağına kesin gözü ile bakılıyor. (KANAL 46 İSTİHBARAT VE POLİTİKA SERVİSİ - www.kanal46.com)
Editör: TE Bilisim