Kahramanmaraş merkeze bağlı Karacasu Beldesi Belediye Başkanı Süleyman Topçuoğlu, beldelerinin merkeze bağlanması yönünde şu anda Danıştay'da bulunan dosyanın evrak eksikliğinden dolayı yeniden iade edildiği konusunda gayriresmi bir bilgi aldıklarını ancak resmi bilginin henüz ellerine geçmediğini bildirdi.

Haber Merkezimizi telefonla arayan Başkan Topçuoğlu bu bilgiyi verirken, ilk olarak Kanal 46, 9 Temmuz'da bu yöndeki gelişmeyi aynen şu şekilde duyurmuştu:

İLK KEZ KANAL 46 DUYURMUŞTU

"Kahramanmaraş merkeze bağlı Karacasu ve Kavlaklı beldelerinin Kahramanmaraş Belediyesi sınırlarına dahil edilerek buralardaki belediye başkanlıklarının kaldırılması geçen günlerde gündeme gelmiş ve bunun için düğmeye basılmıştı.

Olağanüstü bir toplantı gerçekleştiren Kahramanmaraş Belediyesi iki beldenin kendi sınırlarına dahil edilmesi için karar alırken, gerekçeler ile birlikte dosyayı İçişleri Bakanlığı’na göndermiş, bakanlık ise onay için Danıştay’a intikal ettirmişti. Bu arada; Karacasu Belediyesi de duruma Danıştay nezdinde yürütmenin durdurulması amacı ile başvurmuş, Danıştay'da dosyayı Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi'ne göndermiş, ancak bu itiraz red edilmişti.

Ajans 46 İstihbarat Servisi’nin elde ettiği bilgilere ve ortaya atılan iddiaya göre; Danıştay’ın ise ‘evrak eksikliği’ gerekçesi ile her iki beldenin merkeze bağlanmasını içeren dosyaları yeniden bakanlığa iade ettiği öğrenildi. Böylece; hukuki sürecin devam etmesine rağmen, bağlanma işleminin gecikebileceği ve böylece Karacasu ile Kavlaklı beldelerinin belediyelik olarak kalacağı öne sürüldü.

TOPÇUOĞLU: TEMENNİLER BU YÖNDE AMA…

Öte yandan; telefonla görüştüğümüz Karacasu Belediye Başkanı Süleyman Topçuoğlu ise, belediyenin kalması yönündeki temenniler doğrultusunda böyle bir söylentinin çıktığını belirterek; “Biz devamlı olarak Danıştay’daki dosyanın durumunu takip ediyoruz. Şu anki kayıtlara göre ‘Dosya incelemesi sürüyor’ şeklinde bir bilgi var. Dosyanın evrak eksikliği gerekçesi ile iade edildiği yönünde ortada veya bize intikal eden resmi bir karar şu anda yok” diye konuştu." (AJANS 46 İSTİHBARAT SERVİSİ ÖZEL HABERİDİR - www.kanal46.com)

COPYRİGHT: KANAL 46

(YASAL UYARI: BU HABER İLE FOTOĞRAFLARIN İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. ANCAK KANAL 46 ADI MAHREÇ (KAYNAK) GÖSTERİLEREK İKTİBAS EDİLEBİLİR. BU YASAĞA UYMAYANLAR HUKUKİ CEZALARI KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. )


Editör: TE Bilisim