Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanlığını 16 yıl başarı ile yürüttükten sonra geçen günlerde istifa ederek; “Artık kravatsız bir yaşam istiyorum” şeklinde ifade de bulunan Mehmet Balduk’un siyasete girip-girmeyeceği yönündeki sorunun cevabı büyük ihtimalle bugün alınacak.

Kamuoyunun büyük bölümü Mehmet Balduk’un AK Parti’den milletvekili adayı olmasını isterken, siyasete girip-girmeme yönünde henüz bir karar vermediği gözlenen Balduk’un bugün akşam mesai saati bitimine kadar AK Parti’ye müracaatta bulunup bulunmayacağı büyük bir merakla bekleniyor.

KATSO Başkanlığındaki 16 yıllık bilgi birikimi ile kentin bütün meselelerinin gündeme getirilerek çözümleri noktasındaki etkinliğinin siyasete taşınmasının istendiği Mehmet Balduk’un dün akşam kulislerde ortaya atılan bir iddiaya göre bugün saat 16 sıralarında AK Parti’ye müracaatta bulunabileceği öne sürüldü.

Sanayi alanında bugün belli bir yere gelen Kahramanmaraş’ın sesinin TBMM’de daha gür bir şekilde çıkması için Mehmet Balduk ile Ticaret Borsası Başkanlığından istifa eden Mahmut Arıkan’ın mecliste olması gerektiğini öne süren çevreler, görüşlerini şöyle ortaya koyuyorlar:

“Özellikle 1990 sonrasında Kahramanmaraş tarımdan hızlı bir şekilde sanayiye geçiş yaptı. Bugün gelinen noktada özellikle tekstil alanında Kahramanmaraş artık dünya genelinde söz sahibi konumda bulunuyor. Başta sanayi ve iş dünyası olmak üzere Kahramanmaraş genelindeki meselelerin halli için sektörün içinden gelen ve kamuoyunun büyük bölümünün sırt verdiği güçlü milletvekillerine ihtiyaç bulunuyor. Her ikisi de tarımdan gelen ve iş dünyası ile sanayi alanında ve meslek örgütlerinde kendilerini ispatlamış olan Mahmut Arıkan ile Mehmet Balduk ikilisi iyi bir ikili olur. Mahmut Arıkan aday adaylığı başvurusu yaparak taşın altına elini koydu. Aynı şekilde Mehmet Balduk ta iktidar partisinden aday olmalıdır. Bazıları ‘listede iki sanayici olur mu?’ diyor. Ancak şu unutulmamalı ki, komşumuz Gaziantep’e temsil eden 5 civarında işadamı sanayici vard. Madem Kahramanmaraş’ta bir sanayi kenti, neden olmasın? Böylece büyükşehre giden süreçte Kahramanmaraş için güzel projeleri hayata geçirebilirler. Her ikisine de zorlu siyaset yolculuğunda başarılar diliyoruz.” (www.kanal46.com)
Editör: TE Bilisim