AKP Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Cafer Tatlıbal’ın Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi’nin dünkü manşetinde yer alan ilginç ve bazı kişileri zan altında bırakacak olan sözleri kent gündemine adeta bomba gibi düştü.

AKP iktidarı döneminde gündeme gelen ancak yapımı adeta yılan hikayesine dönen 400 yataklı Yenişehir Devlet Hastanesi bina inşaatının geçen günlerde yapılan ihalesini yaklaşık 70 milyon YTL bedelli olarak aslen Bingöllü olan Özge ailesine ait Özge İnşaat kazanmıştı. Ancak; Baltaş firmasının şikayeti üzerine Kamu İhale Kurumu (KİK) ihaleyi inceleme sürecine almıştı.

Bu gelişmenin ardından yine Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan ve İl Genel Meclisi Başkanı Fatih Paköz ile birlikte poz veren İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Gelir, söz konusu hastane binasının inşaatını aynı şartlarda 36 milyon YTL’ye yapacak bir firma bulunduğunu söylemesi ise ortalığı karıştırdı. Bu arada ihale sürecinde yer alan bir bürokratın da ihaleyi alel-acele onayladığı ve bunun arkasında bazı nedenler olduğu da iddia edildi. Ancak; Gelir’in bu açıklaması kamuoyunu pek tatmin etmedi.

TATLIBAL KONUYA EL ATTI

Kahramanmaraş kamuoyu bu gelişmeleri konuşurken, hafta sonunda kente gelen AKP Kahramanmaraş milletvekili Dr. Cafer Tatlıbal’ın hastane ihalesi ile ilgili söylediği şok sözler gündemde yerini alırken, ihale sürecinde yer alan isimleri de bir anlamda zan altında bıraktı. Sağlık Bakanı Dr. Recep Akdağ ile görüşerek konuyu anlattığını ve Akdağ’ın da ilgileneceğini söylediğini ifade eden Tatlıbal; “İhale süt gibi gözükmüyor” cümlesini kullandı.

Telefonla görüştüğümüz milletvekili Tatlıbal; “Kahramanmaraş yerel basını günlerdir bu konuyu işliyor. Ortada bir sürü iddialar var. Bu iddiaların cevabını verecek olan ben değilim. Çünkü ben ne müteahhidim ne de ihaleyi yapan birisiyim. Kahramanmaraş Valiliği iddialar ile ilgili olarak soruşturma başlatmalıdır. Bu arada Cumhuriyet Başsavcılığı da basında çıkan haberleri ihbar kabul ederek harekete geçmelidir. Soruşturma sonrasında gerçekler ortaya çıkarılmalıdır” diye konuştu.(www.kanal46.tv)






Editör: TE Bilisim