Gazeteci Mustafa Şirin’in 26 Mayıs 2007 tarihinde gündeme getirdiği bomba iddia gerçek oldu ve duayen siyasetçi Ali Sezal, yeniden aday olarak listede yer almadı. Ancak; bugün belli olan ve Ali Sezal’ın yer almadığı liste, gerek AKP camiasından gerek te Kahramanmaraş kamuoyu tarafından pek beğenilmedi. Özellikle; 3 dönemdir mecliste bulunan Avni Doğan ile Dr. Cafer Tatlıbal ve Sabri Türkkahraman’ın listede yer alması büyük sürpriz olarak değerlendirdi.

İşte Gazeteci Mustafa Şirin tarafından 26 Mayıs 2007 tarihinde hazırlanarak www.kanal46.tv ve 28 Mayıs’ta Akşam Postası Gazetesi’nde yer alan haberde aynen şöyle denilmişti:

“Kahramanmaraş siyasi ve kent gündemine adeta bomba gibi düşecek bir iddiayı gündeme getiriyoruz: ALİ SEZAL 22 TEMMUZ ERKEN GENEL SEÇİMİNDE ADAY OLARAK LİSTEYE GİRMEYECEK!

Evet, 1989 yılından bu yana Kahramanmaraş’a damgasını vuran; 2 dönem belediye başkanlığı yapan ve 2 dönemdir de TBMM’de bulunan duayen ve kurt siyasetçi Ali Sezal’ın 22 Temmuz erken genel seçiminde yeniden aday olarak listeye girmeyeceği iddia ediliyor. 1989-1999 yılları arasında üst üste 2 dönem Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı yapan ve 1999’da meclise milletvekili olarak giden Ali Sezal, 2002 seçimlerinde de AKP Kahramanmaraş milletvekili olarak ilk sıradan yine parlamentoya girmiş ti.

Yaptığımız geniş çaplı araştırmalara göre; bir süredir yakın çevresini arayarak; “Yeniden aday olayım mı, olmayayım mı?’ türünden sorular yönelterek görüşlerini alan Sezal’ın iddiaya göre; listeye girmeyeceği öne sürülüyor.

Ancak yeniden aday olmak için AKP Genel Merkezi’ne geçen günlerde başvuru yapan 7 Kahramanmaraş milletvekilinden birisi olan Sezal’ın bu kararını, listelerin partiler tarafından Yüksek Seçim Kurulu’na verileceği 4 Haziran’dan çok az bir zaman önce kamuoyuna açıklayacağı da iddianın detayları arasında bulunuyor.

Dürüstlüğü ve delikanlı tavırlarının yanında ‘Ali beğa’ olarak ta bilinen Ali Sezal’ın bu dönem yeniden aday olarak listeye girmeyeceği iddiasının Kahramanmaraş’ta büyük yankı yapması bekleniyor. Elbette bizim görevimiz bu tür iddia ve spekülasyonları gündeme getirerek sizlere sunmaktır. 24 saatin siyasette uzun bir süre kabul edildiği günümüzde bu iddianın doğruluk derecesini ise önümüzdeki günlerde hep birlikte öğreneceğiz.

ALİ SEZAL'IN ÖZGEÇMİŞİ

Kahramanmaraş'ta 1946 yılında doğan Ali Sezal, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi. Çiftçilik ile uğraşan ve 1989 yılında kapatılan Refah Partisi'nden Kahramanmaraş Belediye Başkanı seçilen Ali Sezal, 1994 seçimlerinde yeniden Belediye Başkanı seçilerek üst üste iki dönem görev yapması nedeni ile kent siyasi tarihine geçti. Belediye Başkanlığı döneminde Kahramanmaraşspor Kulübü Başkanlığı görevinde de bulunan Sezal, 1999 seçimlerinde Belediye Başkanlığı'ndan ayrılarak milletvekili adayı oldu. 2002 seçiminde yeniden seçilen Ali Sezal, Kahramanmaraş siyasi kaderine 1989 yılından buyana Refah, Fazilet, Saadet ve AKP çizgisinde yer alarak damga vurması ile tanınıyor. Kahramanmaraş gündeminde 'olumlu ya da olumsuz' her zaman ilk sıralarında yer alması ile tanınan Ali Sezal evli ve 4 çocuk babasıdır. 2007 erken genel seçimi için yeniden aday adayı olan Ali Sezal'ın aday olarak listede yer alıp-almayacağı ise büyük bir merakla bekleniyor." Ve Ali Sezal bugün açıklanan listede yer almadı.. (www.kanal46.tv)
Editör: TE Bilisim