Kahramanmaraş’ta turistik Avşaroğlu Et Lokantası sahibi Mehmet Avşar, Yaşar Nuri Öztürk’ün genel başkanlığını yaptığı Halkın Yükselişi Partisi (HYP) yöneticilerinin 8 ay önce lokantasında yedikleri yemeğin parasını ödemediklerini belirterek tepki gösterdi.

Partinin bazı genel başkan yardımcıları ile birlikte lokantasında 35 kişilik bir grubun yemek yediğini ve faturasının da 387.50 YTL tutuğunu ifade eden Avşar, konu hakkında basına yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Faturayı önce İl Başkanlığının ödeyeceğini söylediler. Ancak buradaki insan bir işçi emeklisi. Ortada yok. Sonrada genel merkez yetkilileri ‘faturayı bize gönder’ dediler. Bunun üzerine 08.11.2006 tarihli faturayı merkezlerine gönderdik. O tarihten beri partinin ilgili genel başkan yardımcılarını ve diğer yöneticilerini defalarca telefonla aradım. Ancak bugüne kadar faturanın ödenmesi konusunda sonuç alamadım. Yaşar hocaya ise, faturayı gönderdikten sonra meclisteki odasına kadar aramama rağmen bir türlü ulaşamadım. Ankara’ya 8 aydır açtığım telefon parası yemek parasını çoktan geçti.”

Kendisini en çok üzen şeyin Öztürk’ün partisinde derdi ile ilgilenecek kimseyi bulamaması olduğunu da ifade eden Avşar, “Doğrusu Yaşar hoca gibi bir insanın kurduğu bir partinin, 35 kişilik bir yemek parasını ödememek için bu kadar işi oyalaması beni gerçekten çok üzdü. 8 aydır partide aramadığım kimse kalmadı. Doğru dürüst bir cevap veren yok. Paramızın ödeneceğine dair en küçük bir işaret te yok. Sürekli oyalıyorlar. Böyle bir parti, nasıl halkın partisi olur? Yedikleri yemek parasını ödememek için her defasında bir bahane ortaya atıyorlar. Hakkımı sonuna kadar arayacağım” diye tepkisini dile getirdi. (WWW.KANAL46.TV)



Editör: TE Bilisim