TPB Genel Başkanı ve Kahramanmaraş milletvekili Nevzat Pakdil, Mevlit Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.


İslam’ın barışı, güveni, emniyeti içinde barındıran bir kelime olduğunu, Peygamber Efendimizin de barış, sevgi ve rahmet peygamberi olduğunu ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Bugün Peygamberimizin doğduğu gün olan Mevlit Kandilini kutluyoruz. Bu gece Peygamberimizin (s.a.s.) dünyaya teşrif edişinin 1443. yıl dönümüdür. Bu günde O’nun (s.a.s.) getirdiği ilahi mesajı iyi anlamamız, toplumsal barışı tesis etmemiz açısından çok önemlidir” dedi.


TPB Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Mevlit Kandili dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Peygamber efendimiz her konuda en iyi örnektir. Ebeveyn olarak, komşu olarak, dost olarak, Peygamberimiz (s.a.s.) bizim her gün baktığımız aynadır ve bu aynaya bakarken bir taraftan da hayatımızı yeniden yorumlama imkânı buluyoruz. Peygamberimizin doğum günü vesile ile bütün İslam âleminin Mevlit Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tıpkı Peygamber Efendimizin dünyaya ilk gelişi gibi hayırlar getirmesini, geleceğimizi aydınlatmasını canı gönülden diliyorum” ifadeleri kullandı.


Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.), Kuran-ı Kerim’de ifade edilen “Allah size kolaylık diler, zorluk dilemez” ilahi mesajını insanlığa en güzel şekilde aktardığını ifade eden Nevzat Pakdil, “Peygamberimiz, (Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz) diyerek tebliğ metodunu ortaya koyar” dedi. Pakdil açıklamalarında şunları belirtti:


“Peygamber Efendimiz (s.a.s.) hayatı boyunca iyi ve doğru ilkeleri verimli uygulamalara dönüştürmüştür. Bu çerçevede putperestliğin yerine tevhidi, zulmün yerine adaleti, düşmanlığın yerine kardeşliği, sürtüşmenin yerine dayanışmayı getirme gayreti içinde olmuştur. Savaşın yerine barışın hâkim olmasını hedeflemiştir. Doğruluk, nezaket, güvenilirlik, adalet, hoşgörü ve cömertlik gibi ahlâkî davranışlarıyla insanlara örnek olmuştur. Buna karşılık kan davası, gasp, soygun, şiddet, intikam, kin beslemek, içki, kumar, hırsızlık, yetim malı yemek, yalan, gıybet, bencillik, çekememezlik, koğuculuk gibi fert ve toplumun huzurunu bozan davranışlarla mücadele etmiştir. Toplumsal hayat için gerekli olan temel değişiklikleri gerçekleştirmiştir. Bütün bu faaliyetlerinin sonucu olarak, vahyin ışığında, mükemmel kişiliğiyle ekonomik, sosyal, kültürel ve ahlâkî alanlarda gerçekleştirdiği uygulamaları sayesinde "câhiliye" olarak nitelendirilen ve temel özellikleri bilgisizlik, putperestlik, kabile asabiyeti, zorbalık, zulüm, haksızlık, başıbozukluk, merkezî otoriteden yoksunluk, adaletsizlik, barış ve nizamdan uzak bir hayat, çocukları öldürmek, vahşiyane hareketler, kan davası gibi davranışlar olan bir dönemi kapatarak yerine sulh ve sükûnun hâkim olduğu yepyeni bir toplum oluşturmuştur.


Bu bakımdan, Mevlit Kandili, Peygamberimizin yaşayışını, Hadis-i Şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır. Bu duygu ve düşüncelerle, bir kez daha tüm İslam âleminin Mevlit Kandilini tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Editör: TE Bilisim