Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Erdem Kahramanmaraş’a gelerek bir konferans verecek.

MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, teşkilat olarak çalışma programlarının devam ettiğini belirterek şunları kaydetti: “Son olarak ilçelere ziyaretler gerçekleştirip oradaki teşkilatlarımızla ve partili belediyelerimiz ile bir araya geldik. Referandum öncesinde yapılacak olan çalışmaları ele alarak değerlendirdik. Yine etkinliklerimiz kapsamında bu hafta sonu 19 Haziran Cumartesi günü saat 14.30’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde bir konferans programımız olacak. Partimizin Merkez Yönetim Kurulu üyesi İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Erdem hocamız “İslamiyet ve Türk Milliyetçiliği” konusunda bir konferans verecek. Bu programa tüm parti camiamız ile değerli halkımızı bekliyoruz.”

MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, Merkez İlçe Başkanlığı için henüz bir atama yapılmadığı bilgisini de vererek, bu konuda acele etmediklerini de sözlerine ekledi.

MUSTAFA ERDEM KİMDİR?

Prof. Dr. Mustafa Erdem 1957 Ankara'da doğdu.

1973 Ankara İmam-Hatip Okulu ve Ankara Atatürk Lisesi'ni, 1978 Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. 1975-1977 T.C. Diyanet İşleri Başkanlığında, 1977-1980 TRT Genel Müdürlüğünde görev aldı.

1986 A. Ü. İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı'na Araştırma Görevlisi oldu. 1987-1988 Mısır'da çeşitli Üniversite ve kütüphanelerde araştırmalarda bulundu. 1990 Yahudilik,Hıristiyanlık ve İslam'da Adem (İlk İnsan) konulu tez ile "Doktor" oldu.1993 "Dinler Tarihi Doçenti" oldu.

1993 Türkiye Diyanet Vakfı'nda Yayın Kurulu Üyeliği ile birlikte Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Koordinatörü olarak görevlendirildi.

1996-1999 Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığında görevlendirildi.

2000 A. Ü. İlahiyat Fakültesi'nde "Profesör" kadrosuna atandı.2002-2003 Türk Cumhuriyetleri ve Topluluklarından sorumlu Bakan Danışmanı olarak Başbakanlıkta görevlendirildi.

2003-2004 T.D.V. Diyam (Diyanet Araştırma Merkezi) Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

Halen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı Öğretim üyeliği görevini yürütmektedir.

Evli ve üç çocuk babası olup, Arapça, İngilizce ve Türk Lehçeleri bilmektedir. (www.kanal46.com)
Editör: TE Bilisim