Tartışmalı Adana seçimlerinde her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Adliyedeki kamera kayıtlarında MHP’lilerin oy torbalarındaki tutanakları değiştirdiğini tespit ettiklerini ifade eden AK Parti ve CHP’lilerin müracaatı üzerine Adana Cumhuriyet Savcılığı harekete geçti. Savcılık kamera kayıtları ile ilgili soruşturma başlattı.

Adana'da seçimin sonucuna ilişkin iddia ve tartışmalar devam ediyor. Adliyedeki kamera kayıtlarında, oy torbalarındaki tutanakların değiştirildiğini tespit ettiklerini ifade eden AK Parti ve CHP İl Başkanlığı, şehirdeki seçimlerin iptali için Yüksek Seçim Kurulu'na ek müracaatta bulundu.

Görüntülerde Seyhan 4. Seçim Kurulu'nda görevli olmayan kişiler bulunuyor. Seyhan 4. İlçe Seçim Kurulu'nun bulunduğu adliye binasında, sandıkların kapanmasının ardından bazı kişilerin gece yarısına kadar çalıştığı görülüyor.

Bazı görevlilerin şüpheli hareketleri dikkat çekerken, İl Seçim Kurulu Müdürü Hamit Arıkaner'in bulunduğu kattaki kameranın lens bozukluğu nedeniyle o gece çalışmadığı öğrenildi. AK Parti ve CHP ise kameranın bozukluğunun akıllara soru işareti getirdiğini ifade ederek, bu konuyla da ilgili suç duyurusunda bulundular.

AK Parti ve CHP'nin müracaatı üzerine Adana Cumhuriyet Savcılığı da, MHP'lilerin Seçim Kurulu'na müdahale ettiğini gösteren güvenlik kamerası kayıtları ile ilgili soruşturma başlattı.



(CİHAN)