AK Parti seçim kılavuzunda, adayların dikkat etmesi gereken kuralları belirledi. AK Parti aday adaylarını, "Tüm konuşmalarınızı ses kayıt cihazına kaydedin. Vaatlerinizi AK Parti amblemi altında sunmayın. Topluma aykırı kıyafetler giymeyin" diye uyardı.

AK Parti, yerel seçimler öncesinde aday adaylarına yönelik 11 maddelik yasak listesi hazırladı. Aday adaylarına yönelik hazırlanan seçim kılavuzunda, aday adaylarının dikkat etmesi gereken kurallar belirlendi. AK Parti, aday adaylarını, "Bölgesel milliyetçilik yapmayın, mesajlarınızla tüm toplumu kucaklayın. Kılık kıyafetinize dikkat edin, topluma aykırı kıyafetler giymeyin. Tüm konuşmalarınızı ses kayıt cihazına kaydedin. Çevreyi kirleten plastik materyal kullanmayın. Rakiplerinizi karalamayın" diye uyardı.

Kılavuzun önsözü Erdoğan’dan

AK Parti, yerel seçimler öncesinde aday adayları için seçim kılavuzu hazırladı. Kılavuzda aday adaylarının uyması gereken kurallar sıralandı. Genel Merkez tarafından hazırlanan kitapçığın önsözünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yazdı. Kılavuzda, 29 Mart seçimlerinde aday adaylarının kullanacakları tüm slogan ve materyallerin AK Parti'nin kurumsal kimliğine ve parti tüzüğüne uygun olması gerektiği vurgulandı.

'Bölgesel milliyetçilik yapmayın'

AK Parti, aday adaylarından çevreci materyaller kullanmalarını istedi.

Kılavuzda aday adaylarının uyması gereken kurallar şöyle sıralandı:

Seçmene ileteceğiniz mesajlarda gerçek olmayan beyanlarda bulunmayın.

Vaatettiğiniz projeleri AK Parti amblemi altında sunmayın. Bu tür vaatlerin yer aldığı çalışmalar yapılırken, sadece adayın kendi kişisel özellikleri ve referanslarına başvurması gerekmektedir. Aday adaylarının bu süreç içindeki tüm vaatleri, AK Parti'yi değil kendilerini bağlayacaktır.

Sadece kendinizi anlatın. Rakiplerinizle ilgili karalayıcı gerçek dışı mesajlardan uzak durun.

Kahve, dernek, sivil toplum örgütleri gibi her yerde yaptığı konuşmayı bir ses kayıt cihazına kaydetmek zorundadır. İleride olumsuz bir durumun oluşmaması için bu çok önemlidir.

Bölgesel milliyetçilik yapmayın, seçmenlerin tahrik olmasına yol açacak mesajlardan kaçının.

Kıyafetinize önem verin. Giyim-kuşamınıza son derece dikkat edin. Toplum içinde aykırı kıyafetlerle bulunmaktan kaçının.

Bugün