Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanlığı’nın 18 Ekim’de yapılacak kongresi için geriye sayım sürerken, heyecan, çekişme ve hareketliliğin dozu da giderek yükseliyor.

AK Parti İl Başkanı Atıf Şirikçi’nin 8 Eylül Pazartesi günü saat 11.00’da yapacağı bildirilen basın toplantısında, ilçe kongreleri ve genel gündemin yanında Merkez İlçe Kongresi’nde adaylarının ise Mehmet Beşen-2 olacağını açıklaması bekleniyor.

İl Başkanlığına yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre hazırlanan ve Kanal 46’da yayımlanan “Cafer Tatlıbal hariç, diğer vekiller ile belediye başkanı, kadın ve gençlik kollarının Mehmet Beşen -2 ismi üzerinde uzlaştıkları” şeklindeki haber ve gelişmeler parti camiası ile kulislerde büyük bir yankı yaptı. Hangi milletvekilinin adaylardan kime destek verdiği ve Belediye Başkanın bu yarışta nasıl bir pozisyon aldığı konuları detaylı olarak sorgulanmaya başlandı.

“Kahramanmaraş’tan dünyaya açılan pencere” sloganı ile yayın yapan ve önemli oranda takipçisi ve etkinliği bulunan Kanal 46 olarak, bu önemli kongre öncesinde yaşanan gelişmeleri sizlere sıcağı sıcağına duyurmaya devam ediyoruz. Bilindiği gibi; AK Parti Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanlığı kongresi öncesinde Mehmet Beşen-2 ve Necati Okay'ın isimleri aday olacakları yönünde konuşuluyor.

İŞTE MİLLETVEKİLLERİNİN MERKEZ İLÇE KONGRESİ HAKKINDAKİ GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCELERİ

DR. CAFER TATLIBAL:
“Bahsettiğiniz haberi ben de duydum ve okudum. Şu şunun adayı, bu bunun adayı türünden yaklaşım ve hareketleri doğru bulmuyorum. Geniş halk kesiminin desteği ile iki dönemdir tek başına iktidarda bulunan partimizin kongrelerinde ne kadar çok aday çıkarsa o kadar iyi olur. Bu durum partimizin ve demokrasimizin zenginliğini gösterir. Bizler de zamanı geldiğinde duruma bakar ona göre bir tavır içerisinde oluruz. Demokratik bir yarış sonunda da hak eden kazanmalıdır. Milletvekillerinin de zamanı gelmeden bu kadar açık bir şekilde taraf olmalarına açıkça ben taraf değilim. Hele de Belediye Başkanı’nın bu tutumunu anlamakta çok zorluk çekiyorum. Demek ki, geçmişten gerekli dersi almayarak uslanmamış. Yerel seçimlerin yaklaştığı bir dönemde merkez ilçe kongresi için bu kadar açık oynamak; sanane…Bu hareketi son derece yanlıştır. Sanki, daha önceki kongrede fırçayı biz yedik. Yaklaşımını hiç te doğru bulmuyorum.”

FATİH ARIKAN: “Adaylık için konuşulan isimler, bizim değerli arkadaşlarımızdır ve partiye emekleri olan kişilerdir. Hepside bu göreve layık kalitede olan arkadaşlardır. Kendi adıma şunu belirtmek isterim ki; gerek milletvekillerinin gerekse de belediye başkanının, kongre öncesinde açık bir şekilde taraf olmalarını ve bunun deklare edilmesini ben şahsen doğru bulmuyorum. Bununla ilgili sıkıntılar geçmişte yaşanmadı değil. Takdir edilir ve doğaldır ki; herkesin gönlünde birisi vardır ama ben alenen bir taraf olmak istemiyorum. Geniş bir uzlaşma olur tek liste halinde seçime gidebilirsiniz, bu olmaz birden fazla adaylı seçim olur. Bunlar siyasetin içerisinde vardır. Asıl olan ise; “Şunun bunun adamı yok, benim partim var” dır. Şimdiden merkez ilçe kongremizin hayırlı olmasını diliyorum.”

PROF. DR. MEHMET SAĞLAM: “Benim; bahsettiğiniz son gelişmelerden haberim yok. Bana da kimse bir şey sormadı. Zikrettiğiniz isimlerden her ikisi de olabilir. Partide, uzlaşma yönünde herhangi bir toplantı yapıldığından da haberim yok. Bu nedenle hiç bilemiyorum ve yorum yapamam. Yani bana intikal eden konu yok. Bunlar parti bünyesinde oturulur, konuşulur nasıl yapılacağına ve ne yapılacağını karar verilir ondan sonra da il başkanı kamuoyuna ve sizlere açıklama yapar. Prosedür böyledir.”

NEVZAT PAKDİL: “Merkez ilçe kongremizin şimdiden partimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Aday olacak arkadaşlar var. Henüz kimse bir şey açıklamadı. Bu bir yarış ve süreçtir. Ancak unutulmamalıdır ki; siyasette 24 saat uzun bir süredir. İnşallah bir krize ve gerginliğe mahal vermeden kongremizi yaparız. Ben, başkan adaylığı için ismi geçen iki arkadaşı da yakinen tanıyor ve biliyorum. Demokratik sistemlerde yarışma vardır. Bir yarış çerçevesinde ve hangisi hayırlı ise ve kırıcı olmadan, birlik-beraberlik içerisinde bu sürecin tamamlanması ortak dileğimizdir.”

AVNİ DOĞAN: “Merkez ilçe başkanlığı kongre süreci ile ilgili olarak herhangi bir açıklama ve yorumda bulunmak istemiyorum. Bahsedilen isim, üzerinde uzlaşılmayacak bir isim değil. Fakat şu anda benim gündemimde bu konu yok, daha kongreye var. Siz basın olarak ortalığı karıştırarak bulandırmak istiyorsunuz. Birden fazla aday çıkarsa geri çekilmez ve de çektirilmemesi gerekir. Biliyorsunuz geçmişte bu yönde bir sıkıntı oldu. Partide kırılma olmadan seçim süreci tamamlanmalıdır. Bakın Afşin ilçemizde iki liste yarıştı ve hiçbir sorun olmadı. İsimleri zikredilen arkadaşların hepside değerlidir. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum.”

VEYSİ KAYNAK: “Seçim süreci ve partimizdeki gelişmeler ile ilgili olarak Kanal 46’da yayımlanan haberleri büyük bir dikkatle bizler de yakinen takip ediyoruz. Partimizin, bu kongre süreçlerinden de başarılı bir şekilde çıkacağına olan inancım tamdır. Birlik ve beraberlik içerisinde hiçbir kırgınlık ve gerginliğe fırsat vermeden merkez ilçe kongremizin yapılacağını belirtmek isterim. Kongre sonucunun da ilimize ve partimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, bu vesile ile kıymetli halkımızın mübarek ramazan aylarını can-ı yürekten kutluyorum. Umarım bu kutsal günler İslam ve insanlık alemine hayırlar getirir.” (Ajans 46 - www.kanal46.com)





Editör: TE Bilisim