CHP lideri Deniz Baykal, istifa açıklamasının ardından ilk kez evinden çıktı.

CHP Genel Başkanlığından istifa eden Deniz Baykal, kendisinin geri dönmesi için evinin bulunduğu sitenin önünde açlık grevi yapan CHP’lileri ziyaret etti.

Baykal, Angora Evleri sitesinin ana girişinde kendisinin geri dönmesi için “aydınlık orucu” adını verdikleri açlık grevi yapan CHP’lileri ziyarette bulundu. Baykal’ın CHP’lilerin yanına gelişi sırasında basın mensupları arasında yoğun izdiham yaşandı. Bazı basın mensupları arasında kısa süreli tartışmalar yaşandığı görüldü.

Baykal, açlık grevi yapan CHP’lilere “Sizi böyle görünce içim parçalanıyor. Ne olur bu açlık grevini bitirin” dedi. Açlık grevindeki CHP’liler ise “Genel Başkanım sizi bu sefer dinlemeyeceğiz. Siz dönene kadar buradayız” yanıtı verdiler. Burada bulunan CHP’liler “İnadına Baykal, inadına sol” sloganları da attılar.

CHP’lileri ziyaretinin ardından Baykal, eski CHP Milletvekili Oya Araslı’nın annesinin cenaze törenine katılmak üzere Kocatepe Camii’ne hareket etti. Basın mensupları da araçları ile Deniz Baykal’ı takip ediyor.

Bu arada Baykal’ın genel başkanlığı sırasında kullandığı 06 CHP 01 plakalı makam aracını kullanmadığı da dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim