Kahramanmaraş Havaalanı’nın Nisan ayı başından itibaren bakıma alınarak 3 ay süreyle uçuşlara kapatılması pist sorununu tekrar gündeme getirdi.

Kahramanmaraş Havaalanı’nın pist uzunluğunun standartlardan kısa olması ve pist başındaki petrol istasyonu nedeni ile pistin bir bölümünün pas geçilmesi nedeni ile büyük uçakların sefer yapmasına engel oluşturuyor, diğer uçaklar da pistin kısalığı yüzünden sık sık sorunla karşılaşıyor. Kahramanmaraş kamuoyu havaalanının bakım çalışmaları sırasında pist sorununun da çözülmesini istiyor.

MHP Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, sorunun çözümüne yönelik olarak bu güne kadar kararlı bir irade sergilenmediğini ve küçük çaplı iyi niyet girişimlerinin de sorunu çözemediğini iddia etti. Başbakan Erdoğan talimat verdiği takdirde pist sorunu için engel oluşturan özel mülkiyet sahibinin ikna edilebileceğini belirten Paksoy; “Kahramanmaraş’ın menfaati için mülkiyet sahibi vatandaşımız bir fedakârlıkta bulunacaksa Valilik ve Belediye de bunun karşılığında vatandaşımızı mağdur etmeyecek çözümü bulmalıdır” dedi.

Konu hakkında Başbakan Tayyip Erdoğan’a hitaben bilgilendirici ve desteklerini talep eden bir mektupla, havaalanının sorunlarına ilişkin yerel medyada yer alan haber ve yorumlardan oluşan bir dosya da sunduğunu belirten MHP Milletvekili Paksoy şunları kaydetti: “Bu konuda AKP milletvekillerinin ve Belediyenin çözüme yönelik destek vermesi çok önem arz etmektedir. Sorunun çözümüne yönelik Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi TANILIR ve Belediye Başkanı Mustafa POYRAZ’a da birer mektup yazdım. Şahsen bu konuda başta medya olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve kamuoyunun da desteğini önemsiyorum. Halen TBMM’de devam eden Anayasa görüşmeleri tamamlandıktan sonra Kahramanmaraş’ta konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyeceğim. 3 aylık süre tamamlanmadan pist konusu bir şekilde çözüme kavuşturulmalıdır.”

YAPILACAK ÇALIŞMALAR MERAKLA BEKLENİYOR

Havaalanının bakım çalışmaları tamamlanmadan pistin uzatılması ile ilgili bir çalışma yapılıp-yapılmayacağı ise kamuoyunda büyük bir merakla bekleniyor. Kahramanmaraş Havaalanının pist ve bir takım sorunlarının yanında sefer sayıları ile ilgili bir düzenleme yapılması da kamuoyunun beklentisi arasında bulunuyor. Kahramanmaraş ve Adıyaman dışında bölgede haftada 3 sefer yapılan başka bir il bulunmazken başta işadamlarımız ve çeşitli kuruluşlar olmak üzere Kahramanmaraş halkı uçak seferlerinin Ankara ve İstanbul’a karşılıklı olarak haftanın 7 günü yapılmasını istiyor. (www.kanal46.com)