CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara Milletvekili Eşref Erdem'in partiden istifasını üzüntüyle karşıladığını belirterek, “Keşke istifa etmeseydi” dedi.

Konya'ya gelen Kılıçdaroğlu, Rixos Otel'de düzenlenen programda, partisine katılan 30 kişiye rozetlerini taktı.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, CHP'li Eşref Erdem'in partiden istifasıyla ilgili bir soru üzerine, “Sayın Eşref Erdem uzun yıllar CHP'de görev almış, üst düzey görevlerde bulunmuş bir arkadaşımız. Kendisinin partiden istifasını üzüntüyle karşıladım. Keşke istifa etmeseydi. Ama tabii takdir kendisine ait. Bu takdire de bizim saygı duymamız gerekir” karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu, Konya'nın ilçelerini büyük ölçüde gezdiklerini, yarın da bu gezilerinin devam edeceğini dile getirerek, gençlerin partisine ilgisinin kendisini umutlandırdığını söyledi.

Tek amaçlarının halkı zenginleştirmek olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Refah toplumu yaratacağız ve refahı tabana yayacağız. Eğer AKP milletvekilleri de bunları söylerlerse teşekkür ederiz tabi. Ama bizim gördüğümüz kadarıyla bu dönemde ceplerini doldurdular. Bu dönemde pek çok yolsuzluğa imza attılar. Yolsuzlukları yapanları bir anlamda korudular, sırtlarını sıvazladılar” diye konuştu.

Temiz siyaset, temiz toplum ve halka hesap veren bir siyaseti arzuladıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, “Sayın Başbakan 'ben halka hesap vermem, biz hesap vermeyiz' diyor. 'Hesap vermeyiz' demek demokrasi kültürünü içine sindirememek demektir. Her politikacı halkına hesap vermek zorundadır. Biz de halka hesap vermeyi namuslu bir görev kabul ediyoruz” dedi. (Hürriyet)