"Biz, milletin bize verdiği emaneti paylaşamayacağız. Türkiye'de vesayetin devam etmesini isteyenlere asla müsade etmeyeceğiz, millletin vermiş olduğu vekaleti sonuna kadar kullanacağız"


OSMANİYE - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Biz, milletin bize verdiği emaneti paylaşamayacağız. Türkiye'de vesayetin devam etmesini isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz, milletin vermiş olduğu vekaleti sonuna kadar kullanacağız" dedi.


AK Parti Osmaniye Belediyesi başkan adayı Mehmet Gürbüz'ün "Yeni Osmaniye Vizyon Tanıtım Programı"nda konuşan Kurtulmuş, 30 Mart seçimlerinin sadece belediye seçimlerden ibaret olmadığını, Türk siyasi tarihine geçecek en önemli seçimlerden birisi haline geldiğini söyledi.


Son zamanlarda Türkiye'de büyük oyunlar oynandığına işaret eden Kurtulmuş, "Karşımızda bir koalisyon var. Bu koalisyonun içeride ve dışarıda ortakları var. Bu güçler ne istiyor Türkiye'den? Ülkemizde ekonomik kriz çıkarmak istiyorlar, Türkiye yönetilemez olsun istiyorlar. Devletin kurum ve kuruluşları yönetilemez olsun istiyorlar. Terörün bitmesini istemiyorlar. Türkiye'nin ayağına terörden pranga vurdular ülkemizi geri bırakmak için, Türkiye 28 yılda 23 bin insanını kaybetti, 7 bin güvenlik görevlisi şehit oldu, Türkiye teröre 1, trilyon dolar para kaybetti" diye konuştu.


Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin çok önemli olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, Türkiye'de artık kapalı kapılar ardında cumhurbaşkanı seçilmeyeceğini, milletin doğrudan doğruya kendi oyuyla kendi cumhurbaşkanını seçeceğini ifade etti.


"Türkiye'nin kendi içine dönmesini isteyenler var, Türkiye'nin Kuzey Irak petrollerini çıkarıp dünyaya pazarlamasını istemeyenler var. Ülkenin her tarafında üniversitelerin açılmasından rahatsızlık duyanlar var. Baş örtülü kızların okul kapılarından dönmesini isteyenler var" diyen Kurtulmuş Türkiye'nin ileri adım atmaya kalktığında önünün kesilmek istendiğini anlattı.


17 Aralık'ta yapılmak istenen operasyonun Türkiye'nin önünü kesme, ayağına çelme takma operasyonu olduğunu kaydeden Kurtulmuş, Türkiye'nin geniş çoğunluğunu oluşturan kesimin bu oyunu gördüğünü ve oyunu deşifre ettiğini söyledi.


Türkiye'nin kendisine teslim edilen milli iradeyi başkalarına devretmeyeceklerini bildiren Kurtulmuş, "Biz milletin bize verdiği emaneti paylaşamayacağız. Türkiye'de vesayetin devam etmesini isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz, milletin vermiş olduğu vekaleti sonuna kadar kullanacağız" ifadesini kullandı.  


Selçuklu ve Osmanlı'nın, büyük medeniyet mirası üzerinde oturan Türkiye'nin mazlum ve mağdur milletlerin sesi olacağını ve Türkiye'nin zulmün ve haksızlıkların çözümünde öncü millet olacağını dile getiren Kurtulmuş şunları belirtti:


"Sen misin, Birleşmiş Milletler'e 'Dünya 5'ten büyük' diyen? Sen misin IMF''ye sizi kapıya koyduk diyen? Sen misin Mısır'daki darbede halkın yanında duran? Sen misin bütün dünyanın sırtını döndüğü Filistin davasına kayıtsız kalmayacağız diyen? Sen misin kapısına kilit vurulan imam hatip liselerine bu milletin çocuklarına kapısını açan? Sen misin baş örtüsünü üniversitede, kamuda, mecliste serbest bırakan? Sen misin milli tank Altay'ı üreten? Sen misin insansız hava aracı üreten? İçerideki ve dışarıdaki güçler Türkiye'nin eskiden olduğu gibi olduğu yerde durmasını istiyor. Türkiye artık eski Türkiye olmayacak, daha güçlü bir Türkiye olarak yoluna devam edecek, 30 Mart seçimleri işte bunun için önemli." 


(AA)

Editör: TE Bilisim