TV 8’de Başkent Programını hazırlayıp sunan Erkan Tan’ın konuğu olan Ak Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal; “Biz AK Parti politikalarımız yanlışsa bunun hesabını sandıkta millete veririz. Bizi buralara millet getirdi götürecek olan da millettir” dedi.


Bazı gazete temsilcilerinin AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi'ne alınmaması iddiaları ile ilgili tartışmaları değerlendiren Ünal, "Alınmadılar diye bir şey yok, davet edilmediler" dedi.


Mahir Ünal’ın açıklamalarından önemli satırbaşları:


“Başbakanlık yapsaydı buna itiraz edilebilirdi!”


“Kongrede akreditasyon diye bir durum orada söz konusu değildi. Devlet herhangi bir şekilde gazetecilere ya da herhangi bir kesime karşı ayrımcılık uygulayamaz. Dolayısıyla bunu başbakanlık yapsaydı haklı olarak kamu adına böyle bir şey yapamazsınız diyebilirdiniz. Ama bir siyasi parti kendi düğünü niteliğinde olan kongresine bazı insanları davet etmeyebilir. Biz davet etmedik. Kongreye sadece davetliler girebildiler. 2 şeyi de birbirinden ayırt etmek lazım AK Parti devlet değildir ama AK Parti iktidarı devletin yürütme organını siyasi iradesi ile harekete geçirmektedir. Dolayısıyla parti ayrıdır hükümet ayrıdır. AK Parti de kendi kongresinde böyle bir karar almıştır.”


“Tutuklu vekiller AK Parti aracılığıyla tutuklanmış ve içeride tutuluyor değil!”


“Tutuklu milletvekili arkadaşlarımız tutuklu iken milletvekili adayı gösterildiler. Peki biz AK Parti olarak içerideki vekillerin orada kalmasını mı istiyoruz? Hayır. Bu tamamen yargının konusudur. Bununla ilgili bir yasal düzenleme yapma konusunda da bir çalışma yapıldı. Ama sonuçları açısından bunu makul bulmadık ve bu konuda da yargının kararına saygı duyuyoruz. Yani bu insanlar AK Parti aracılığıyla tutuklanmış ve içeride tutuluyor değildir.”


“AK Parti’yi devirmek suç değil ama sandık ve seçimle!”


“Biz AK Parti politikalarımız yanlışsa bunun hesabını sandıkta millete veririz. Geçmişte olduğu gibi, milletle bağını koparıp milletten aldığı siyasi iradeyi başkalarına hesap vererek siyaset yapanları da biliyoruz. AK Parti’yi devirmek suç değil ama sandık ve seçimle. Buna millet karar verir. Milletin iradesi ile gelir, milletin iradesi ile gideriz. Birileri gibi şapkayı alıp gitmeyiz.”


“Bizim 10 yılda yaptığımız kongreyi CHP 3 yılda yaptı!”


“Biz dersimize çalışıyoruz, ödevimizi yapıyoruz. Gazeteci arkadaşlar Kongre ile ilgili ‘Disiplini ve organizasyonu ile kongre muhteşemdi’ dediler. Ben de bizim iş yapma biçimimizi yansıtıyor dedim. Biz 10 yılda toplam 4 kongre yaptık CHP bizim 10 yılda yaptığımızı 3-4 yılda yaptı.” açıklamalarında bulundu. Manşet Haber Merkezi


Editör: TE Bilisim