AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, kadın hakkı savunucularının iki yüzlü davrandığını belirterek: “Peki, bize had bildirilirken, üniversite kapılarından kovdurulurken, kamudaki görevlerimize son verilirken kadın hakları savunucuları neredeydi?” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi organizesinde Demokrasi Meydanı'nda Üreten Kadınlar festivali düzenlendi. El emeğe göz nuru yemekler, örgüler, nakışlar, kadınlarca üretilen her şey sergilenerek satışa sunuldu.

Burada düzenlenen programda konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal ise kadın hakları savunucularına sert eleştirilerde bulundu. Kadına bütüncül yaklaşılması gerektiğini belirten Öçal, 8 Mart Dünya Kadınlar gününe kutlama demeyi doğru bulmadığını yakılarak öldürülen kadınların olduğunu belirterek: “Bu tarihin altında yatan bir gerçek var. Maalesef New York’ta 400 binden fazla dokuma işçisinin isyanı ile başlayan ve yüzlerce dokuma işçisi kadının bir hangarda tutularak yakılarak öldürülmesi sonucu ilan edilen bu günün kutlama mı anma mı olduğunu tekrar gözden geçirilmesi gerekmektedir. Bir acının kutlanması olmaz” dedi

BİZLER BU ÜLKENİN KADINLARI OLARAK YÜZ YILLARDIR BU ÜLKEDE EMEK VEREN ÜLKEYİ İNŞA ETMEKTE SORUMLULUK ALAN KADINLARIZ

Öçal’ın konuşmasından satır başları şöyle: “Bir takım olumsuzluklar yaşandı. Onlarca yıl bu ülkede biz kadınların giyinmesine başkaları karar verdi. Kamusal alan yalanıyla biz kadınlar bu alanların dışında tutulduk. Her daim ikinci sınıf insan muamelesi gördük. Batıdan alınan referanslarla biz değerlendirilmeye kalkıldık. Batıdaki referansa en güzel örnek İsviçre. İsviçre sürekli bize referans edilir ama en son 2017 verilerine göre İsviçre’de şiddete maruz kalan kadınların sayısı yüzde 42. Demek ki bize referans edilen yerler gerçekten bizim öz yerlerimiz değil. Bizim kendi inançlarımız, medeniyet değerlerimizi referans alırsak bizim herhangi bir sorunumuz kalmayacak.

BİZİ KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ GİBİ BİR TAKIM YALANLARLA AVUTMAYA KALKMASINLAR

Önce kadını kadına eşitlesinler. Doğu’daki kadını Batıya, Amerika’daki kadını İran’a, İran’daki kadının İsviçre’ye eşitlenmediği bir ortamda bana kadın erkek eşitliği yalanından bahsetmesinler. Ben erkeklerle eşitlenmek istemiyorum. Ben sadece Allah’ın bana tanıdığı hakları elde etmek istiyorum. Benim sahip olduğum haklar bana verilsin istiyorum. Erkekler benim yarış alanım değil. Ben onlarla aynı kulvarda değilim. Onlar olsa olsa benim arkadaşlarım, refiklerim. Ben erkekleri rakip olarak görmüyorum. Kadınlara sürekli bunun pompalanmasını da doğru bulmuyorum. Refik olduğumuz karşı cinsimizi bize sanki düşman gibi tanıtmak doğru bir algı değildir. Biz bu kardeşlerimizle yol yürüyeceğiz, biz bu kardeşlerimizle bu ülkeyi inşa edeceğiz ve biz bu kardeşlerimizle dünyayı güzelleştireceğiz.

DÜNYADA ERKEKSİZ BİR KADIN, KADINSIZ BİR ERKEK HAYAL ETMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR

Bunun için bu ülke kadınlar nezdinde çok şey gördü. Yüz binlerce kız üniversite kapılarından kovuldu. Mecliste baş örtülü bir milletvekiline had bildirildi. Meclisten dışarı atıldı. Peki, bize had bildirilirken, üniversite kapılarından kovdurulurken, kamudaki görevlerimize son verilirken kadın hakları savunucuları neredeydi? Kadın hakları konusunda iki yüzlü davranmayalım.

 

BİZ KADINA BÜTÜNCÜL YAKLAŞMAK ZORUNDAYIZ

Sana göre bana göre kadın hakkı diye bir şey yok. Allah’ın bize tanıdığı haklar çerçevesinde kadını değerlendirdiğimizde kadın ancak kıymetini bu şekilde bilir. Bunun için kadınların gerek bedeni gerekse de emeği üzerindeki bütün sömürü düzenlerine karşı çıkmalıyız. Kadını yükseltecek strateji ve politikalar geliştirmeliyiz. Kadını asla ailesinden koparmamalıyız. Kadın istihdamı çok çok önemli. Biz çalışan huzurlu bir kadın istiyoruz”

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ÇOK ANLAMLI BİR GÜN

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Ekroç: “Kadın bizim maneviyatımızda kutsal. Kadın ailenin adeta çekirdeğidir” diyerek şöyle konuştu: “ Anne mutlu olduğunda aile mutlu olur. Aile mutlu olduğunda toplum mutlu olur. Allah razı olsun kadınlarımız çok vefakâr. Hayatın çok önemli bir yükünü kadınlarımız omuzlamaktadır. Kadınlarımızın çabası, gayreti inanın bizim mutluluğumuzun en önemli dayanaklarından biridir. En zor şartlar bile kadın ailesini ayakta tutmakta gereken fedakârlığı vefayı göstererek ailesini yuvasını ayakta tutarak her türlü fedakârlığı göstermektedir. Annelere minnet ve şükran duyuyoruz. Bizim Türk toplumu da Türk anneleri de görev ve sorumluluğunun farkında. Bizim ilk öğretmenlerimiz annelerdir. Geleceğe inşa edenler annelerdir. Bir milletin geleceği annelerin elindedir. Her insanın ilk eğitimcisi, öğreticisi annesidir. Dünyayı insan anne ile tanır. Bu bizim için çok önemli. Biz Türk kadının dünyada en iyi şekilde temsil edilebilmesi için en entelektüel en donanımlı olması için Büyükşehir Belediyesi olarak kadınımızın hak ettiği saygı ve değeri görebilmesi için her türlü çabayı gösteriyoruz. Kadınlarımız çok önemli başarılara imza atıyor. Özellikle bizim bölgemiz yoğun şekilde göç alan bir bölge”

BİZ YARATILANI HOŞ GÖRDÜK YARATANDAN ÖTÜRÜ

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç’ta şöyle konuştu: “Kadını kadın yaratan, erkeği erkek yaratan Allah kadınların ve erkeklerin haklarını belirlemiş, fonksiyonlarını ortaya koymuştur. Bizim medeniyetimizde kadın ve erkek birbirinin eşidir. Kadın bizim annemizdir. Kadın bizim kızımızdır. Kadın bizim eşimizdir. Kadın bizim gelinimizdir. Bizde kadın Hz. Hatice’dir, Hz. Fatıma’dır. Bizde kadın Zübeyde Hanımdır, Senem Ayşe’dir. Tarihimizde bizim kadınlarla bir sorumumuz olmamıştır. Biz öyle bir medeniyetin mensuplarıyız ki medeniyetimizde canlılar bitkiler, hayvanlar, insanlar bütün varlık amacını oluşturan her bir şeyin yeri bellidir. Yaratıcı olan Allah dengeyi koymuştur. Bu dengede asırlar boyu biz mutlulukla yaşayarak geldik ve dünyaya örnek olduk. Yeter ki bizim dengemize müdahale edilmesin, bu denge içinde sürdüre geldiğimiz huzur bize yeter”

MÜCADELELERİ MÜCADELEMİZDİR

Kadın Platformu Başkanı Kibar Özdemir’de şunları dile getirdi: “Cumhuriyetin kurulmasında kadınların emekleri olduğu gibi cumhuriyetin güçlendirilmesinde elbette ki devletimizin gerçek sahipleri olan o görülmez kadınları anmak boynumuzun borcudur. 3 Mart Tevhidi Tedrisat eğitim birliğini bize kazandıran Mustafa Kemal’i rahmetle yâd ediyorum. 160 yıl önce New York’ta 40 bin kadın işçinin verdiği emek mücadelesinde hayatını kaybeden 129 kadınımızı minnetle yâd ediyorum. Mücadeleleri mücadelemizdir. Mücadeleleri yolumuza ışık tutacaktır. Yaşama, doğaya, kadına, emeğe, hayata dair her şeyde kadın. Emeği sadece aileyi vat etmiyor. Çocuğunu, eşini, kardeşini de yetiştirip hayata hazırlıyor. Dünyanın dönüşünden geleceğin oluşmasına katkı sunuyor kadın. Kadın üreten çoğaltan insana duyduğu sevgi ile yaşatan koca bir evrendir. Kadın topluma yön veren bir pusuladır. Kadın sömürüye isyan eden haksızlığa baş kaldıran kocaman bir güçtür. Kadın insanlığın varlık nedenidir. Bizim mücadelemiz kadınların hak arama mücadelesidir. Biz neyi nasıl yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Farklı etnik yapılarda olabiliriz. Farklı inançlarda olabiliriz. Ama biz kadınlar, kadın noktasında birlik ve beraberliğimiz için her noktada sağlarız. 8 Mart değil her gün bu mücadelenin alın terini döken biz kadınlarız. Kadınlara karşı her ayrımcılığın ortadan kalktığı, özgürlüklerin kısıtlanmadığı, eşit bir gelecek için mücadele edeceğimizi hatırlatıyoruz. Dünyayı yeniden sevgi ile kuracağız”

KADIN YOLDAŞ, ARKADAŞ, SIRDAŞ ANNEDİR

Kadın Kooperatifleri Başkanı Yasemin Ayranpınar: “Kadın yoldaş, arkadaş, sırdaş annedir. Topluma şekil, tarihe yön veren kadınlardır. Kahramanmaraş Kadın Girişimci, üretimi ve İşletme Kooperatifi olarak kadınlarımıza omuz vermek, güçlü Türkiye’de ben de varım amacıyla kurulmuş bir kooperatiftir. Kadınlarımızla hep birlikte ürettiklerini, duygularını, düşüncelerini nakışlara gösterdiklerinde bunları sergilemek, bütün dünyaya Maraşlı kadınların ruhunu yansıtmak amacıyla kooperatifimizde birçok kadınlarımıza destek vermekteyiz” dedi

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: TE Bilisim