Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere bugün öğleyin uçakla kente gelen TBMM eski başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, partisinin Müftülük Meydanı’ndaki Seçim Bürosu açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı. Arınç; “AK Parti’nin oyları düşerse bunlar bayram edecekler, zil takıp oynayacaklar” dedi.

Havaalanında uçaktan indikten sonra kent merkezine gelen Arınç ilk olarak Vali Mehmet Niyazi Tanılır’ı makamında ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleştirilen bu ziyaretin ardından Arınç, aynı cadde üzerindeki partisinin seçim bürosunun açılışına katıldı.

Seçim bürosu önündeki otobüsün üzerine çıkarak bir konuşma yapan ve başta CHP olmak üzere muhalefete yüklenen Arınç şöyle konuştu:

“Bizim onun bunun hatalarına bakarak karar vermeyin. Böyle bir hükümet olmasaydı, böyle bir parlamento olmasaydı, böyle bir kadro olmasaydı Türkiye bu hizmetleri göremezdi. Birileri bizim karşımızda tek cephe oluşturmaya çalışıyorlar. MHP’nin CHP’nin başlarındaki insanların sözlerine bakarsanız sadece şunu yapmak istiyorlar biliyorlar ki seçimleri biz kazanacağız. Ama diyorlar ki; (oylarını düşürmemiz lazım. Ne yapalım da AK Parti’nin oyları düşsün). 2 puan bile düşse bayram edecekler, o zaman diyecekler ki (görüyorsunuz AK Parti’nin arkasındaki halk desteği her gün düşmeye başladı). Zil takıp oynayacaklar. Biz yüzde 47’diyken onlar yüzde 19’du. Biz yüzde 45’e düşsek ne olacak? Hiçbir şey olmayacak ama adam bununla sevinecek. Hele hele kazara kendi oyu 1 puan artarsa oooooo Deniz Baykal’ın keyfine diyecek yok. Biz 81 ilde Belediye Başkanlığını almaya çalışıyoruz Sayın Baykal da övünüyor (ben İzmir’i kaptırmayacağım) diyor. Biz 81’e talibiz o sadece İzmir’den memnuniyet duyuyor, (onu kaptırmayacağım) diyor. Peki sana kalsın canım merak etme yani 81’den 81’ine talip olan bir AK Parti varken bir partinin düştüğü hale bakın, biri (İzmir’i kaptırmam) diyor. Öbürü de (Diyarbakır’ı kaptırmam) diyor. Berikinin fazla bir iddiası yok, ne kadar biraz daha fazla oy alsam sevineceğim diyor. Allah hepsini sevindirsin inşallah ama bir şey daha yapalım biz AK Parti’nin oylarını düşürmeyelim. AK Parti’yi daha da güçlendirelim ki bu cesur kadro Türkiye’de çok daha güzel ve çok daha büyük işler yapsın. Oyumuz düşmemeli, hele hele Kahramanmaraş’ta çıtalar çok yüksekte biliyorsunuz. Biz Manisa’da yüzde 40-45’lerle Belediye Başkanlığını aldık. Siz bizden bir misli daha fazlasınız. Size yetişmekte zor. Sakın bunu düşürmeyin.”

Buradaki törende TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri ve Kahramanmaraş Belediye Başkanı ve yeniden aday gösterilen Mustafa Poyraz da hazır bulunurken, geceyi Kahramanmaraş’ta geçirecek olan Bülent Arınç 12 Şubat Perşembe günü ise Kurtuluş Bayramı törenlerini izleyerek akşam da kentten ayrılacak.

BÜLENT ARINÇ: 'ALLAH BUNLARA HİDAYET ETSİN'

Bülent Arınç, CHP'nin siyasi açılımlarını değerlendirirken, ''Bir Kadiri şeyhinin çocuğuna rozet takıyor bir beyefendi. Hem de 'Kadiri şeyhinden' diye de ilan ediyor. Bu sözleri içimizden biri söyleyiverse ben eminim Ankara'da birileri sabah dava açabilirdi'' dedi.

Arınç, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığın'da yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin çalışmalarını anlattı, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştirdi.

CHP'nin son günlerdeki açılımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan ve devamının gelmesi halinde bu açılımlara destek olacaklarını belirten Arınç, şöyle konuştu:

''Bir Kadiri şeyhinin çocuğuna rozet takıyor bir beyefendi. Hem de 'Kadiri şeyhinden' diye de ilan ediyor. Bu sözleri içimizden biri söyleyiverse ben eminim Ankara'da birileri sabah dava açabilirdi. Şimdi artık açılımın son noktasına gelmişler. Sultanahmet kaçkını bir imamı da Sultanbeyli'den aday yapmışlar. Diyor ki bunun ardında 7 bin tane oy vardır. Kadiri tarikatı buna bakar diyor. Laiklik nerede, rejim nerede, Cumhuriyet tehlikede mi değil mi, niye Cumhuriyet mitingleri yok diye ah içimden neler geçiyor ama. Allah bunlara hidayet etsin diyorum. Zaten sandık görününce bunlar da hidayete erdiler.''

Bülent Arınç, başı açık kadınlarla başı kapalı kadınlar arasında ayırım yapmanın ahlaksızlık olduğunu vurgulayarak, kendilerinin başı açık, başı kapalı kadın ayrımı yaparak kadınlara kamplara ayırmadıklarını ifade etti.

Arınç, ''Ama onlar her defasında başı örtülü hanımları aşağıladılar, suçladılar, pek çok imkanlardan mahrum ettiler. Şimdi eğer bu yanlışlarından dönüyorlarsa kalplerini yarıp bakamayız, biz zahire göre hükmederiz'' dedi.

CHP'den siyasi söylem ve davranışlarında ''samimi'' olmasını isteyen Arınç, şunları söyledi:

''Bir kadını siyasi varlık olarak kabul edip yakasına rozet takmak alkışlanacak bir davranıştır. 'Bunu oy için yapıyormuş, kocası aday olacakmış da onun için yapıyormuş' biz ona bakacak durumda değiliz. Baykal'dan 'imam hatiplerde katsayı adaletsizliği sona erdirilsin' diye bir söz duymak bu gidişle mümkün olacak. Aman ne güzel. Aman ne tatlı. Çünkü bu sözden dolayı biz 71 defa suçlandık Anayasa Mahkemesi'nde. Şükür ki para cezası ile kurtulduk. Onlar desinler. Onlar fevkalade himayeye mazhar bir parti. Bu rejimin önünde bu sistemin karşısında onlar söyler de suç olmazsa artık bundan sonra biz de söylersek suç olmayacak demektir.'' (Haber ve Fotoğraflar: LÜTFİ YIKAN - İSKENDER ZENGİN / KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - Ajanslar - www.kanal46.com)