İlginç çıkış ve söylemleri ile dikkat çekmeyi başaran CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan, akreditasyonu yenilenmeyen gazetecilerin yaptığı “yalan” veya “yanlış” haberlere örnek vermesini istedi.

Özbolat, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Erdoğan'ın, Başbakanlık Basın Merkezinin bazı gazetecilerin akreditasyonunu yenilememesine ilişkin sorulara, “Yalan yanlış haber yapanlarla yola devam etmeyiz” karşılığını verdiğini anımsattı.

Akreditasyonu yenilenmeyen Evrensel Gazetesi muhabiri Sultan Özer'in yaptığı itiraza ise “Başbakanlık muhabirliği akreditasyon şartlarından devamlılık kriterini yerine getirmediğiniz için akreditasyonunuz yenilenmemiştir” yanıtı verildiğini ifade eden Özbolat, şunları kaydetti:

“Akredite işlemi yapılmayan diğer 6 gazeteci içinde aynı yazı mı yazıldı? Basın müşavirliğinizin, sizin 'yalan yanlış haber yapma' gerekçenizden haberi yok mu? Başbakanlık tarafından, 300 civarında gazeteci akredite edilmiş, bunların her gün yoklamasını mı yapıyorsunuz? Bu gazetecilerin yaptığı yalan veya yanlış haberlere örnek verebilir misiniz? Bunların yapmış olduğu haberlerle ilgili hiç yargıya başvurdunuz mu?”

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya da Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonundan yapılan yardımları gündeme getirerek, “Devlet, bu yardımları hak edene mi yoksa kaymakamlıklar aracılığıyla AKP'ye üye olanlara mı vermektedir? Devletin parasını seçim arifesinde, siyasi çıkarlar için kullanmak ve yardım adı altında dağıtarak AKP'ye yandaş toplamak nasıl açıklanabilir?” diye sordu. (Kaynak: Hürriyet)