TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Türkiye'nin artık düne göre hukuka uygun bir ülke haline geldiğini belirterek, ''Türkiye, barış ve güven havası yakaladı'' dedi.

AK Parti Kahramanmaraş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Pakdil, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin üzerine 2002 yılında bir güneş doğduğunu, bu güneşin her geçen gün daha parlak doğacağını söyledi.

Türkiye tarihinde ilk defa halkın tercihiyle değiştirilmiş bir anayasa olduğunu belirten Pakdil, halk oylaması sonucunda Türkiye'nin büyük sıkıntıları beraberce aştığını dile getirerek, şöyle konuştu:

''TBMM'nin vermiş olduğu karar halkımızın önüne geldi. Hiç itirazsız bir şekilde yüzde 58 gibi ciddi bir anlamdaki çoğunlukla kabul edildi. Türkiye bu konularda rahatlamıştır. Türkiye'de ilk defa halkın tercihiyle değiştirilmiş olan bir anayasası vardır. Türkiye artık düne göre hukuka uygun bir ülke haline gelmiştir. Hukuk normları bundan sonra daha çok geçerli olacaktır.''

''TÜRKİYE'DE BİR TARİH YAZIYOR''

AK Parti iktidarıyla Türkiye'de bir tarihin yazıldığını söyleyen Nevzat Pakdil, önlerine her zaman birileri tarafından büyük meseleler çıkartıldığını savundu.

Türkiye'nin barış ve güven ortamını yakaladığını ifade eden Pakdil, şunları söyledi:

''Türkiye'de bir tarih yazılıyor. Her defasında önümüzü büyük meseleler çıktı. Sorunlar çıktı ya da çıkartıldı. Türkiye enerjisini hep ilgisi olmayan konularda harcadı. Resepsiyona gittin gitmedin. Katıldın katılmadın. Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş bir Cumhurbaşkanı vardı. Bir davet yapmıştır bütün insanlara çağrı yapmıştır. Oraya sanat, siyaset ve iş dünyasından pek çok insan katılmıştır. Artık Cumhurbaşkanlığı makamı cumhurun, halkın makamı olmak durumundadır. Burası halkın bir mekânıdır. Bu memlekette yaşayan 73 milyon insana kapılarını açmak durumunda olan bir makamdır.

Türkiye bir barış ve güven havasını yakalamıştır. Bu devam ettiği sürece Türkiye'de yatırımlar hızlanacak. İşsizlik azalacak insanlarımızın niteliği değişecektir. Başı dik insanların olduğu ülkede hep beraber yaşıyoruz. Türk insanı artık kendisine güveniyor. Olan biteni hep beraber görüyoruz." (www.kanal46.com)