Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, ‘Gaziler Haftası’ nedeni ile yaptığı açıklamada; Türk Milleti’nin her zamankinden daha faza birlik ve beraberliği ihtiyacının bulunduğunu söyledi.

Paksoy açıklamasında şunları kaydetti: “Türk Milletinin huzur ve güveni, ay yıldızlı al bayrağın bu semalarda ilelebet dalgalanması için gözlerini kırpmadan canlarını tehlikeye atan kahraman gazilerimizin “Gaziler Haftasını” kutluyorum.

Bu vesileyle kendilerine Cenab-ı Allah’tan sağlık ve afiyet, ailelerine ve milletimize de şükranlarımı sunuyorum. Ülkemize yönelik hain emellerin boşa çıkartılması, huzur ve refahımızı dinamitleyen ayrıştırıcı politikaların hayata geçmemesi için her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu kanaatindeyim.

Milletimizin birliği, bayrağımız, dilimiz, devletimizin adı ve egemenliği, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temel unsurları Anayasamızda sayılmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu unsurların herhangi birisinden veya tamamından vazgeçmemiz mümkün değildir. Milletimizin ve gazilerimizin iradesinin de bu yönde olduğundan şüphe duymuyoruz. Son günlerde hükümet tarafından gündeme getirilen “açılım, kürt açılımı” adındaki girişimleri milletimizi ayrıştırmaya yönelik bölücü faaliyetler olarak kabul ediyoruz. İçeriği bizce malum olduğu halde hükümetçe bir türlü açıklanma cesareti gösterilemeyen bu girişime başta TBMM çatısı altında olmak üzere, her zemin ve platformda en sert tepkiyi vereceğiz.

‘ŞEHİT VE GAZİ ANASI İLE TERÖRİST ANASI BİR OLAMAZ!’

Sözde açılımın ana unsurlarından birisi olarak gösterilen “kanın durması” söylemi bizce samimi değildir. Kanı döken, bölücü terör örgütüdür. Hükümetin bu açılım karşılığında terörün duracağını iddia etmesi tek kelimeyle gaflet ve dalalettir. Sözde açılım gerçekleştiği takdirde eli kanlı terör örgütü şantajla kazandığını, daha da kazanacağını düşünerek hain eylemlerini daha da artıracaktır.

Öte yandan; acıların durması edebiyatı ile “artık analar ağlamasın” söylemi sıkça dillendirilmektedir. Biz şehit ve gazi anaları ile terörist analarını aynı kefede gören anlayışı şiddetle reddediyoruz. Bu söylem şehit ve gazi annelerimizle gazilerimizi ve analarımızı rencide etmektedir. Bizim örfümüzde devletine, milletine, bayrağına, mukaddeslere ihanet eden insanların, düşmandan farkı yoktur. Bir teröristin ölümüne ağlayan her kim olursa, zımnen teröre destek vermiş sayılır.

‘GAZİLERİMİZİN HER ZAMAN ONLARIN YANINDA OLACAĞIZ’

Gazilerimiz milletimizin mümtaz şahsiyetleridir. Onların her zaman yanlarında ve yakınlarında olacağız. Her türlü talep ve ihtiyaçlarının karşılanmasında gerek devletimiz gerekse de ferden elimizden gelen her türlü fedakârlığı göstereceğiz. Bu vesileyle tüm gazilerimizin ve aziz milletimizin gaziler haftasını kutlar, Cenabı Allah’tan Türkiye Cumhuriyeti Devletini ilelebet payidar kılmasını niyaz eder, gazilerimize sağlık ve esenlik dilerim.” (www.kanal46.com)
Editör: TE Bilisim