MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iktidar partisinin referandum kampanyasında devletin tüm imkanlarını kullanmasını eleştirirken, Başbakan’a “Recep Tayyip Sultan” diye seslendi. Partisinin Konya’daki mitinginde konuşan Bahçeli, seçmenlerden mutlaka sandığa gitmelerini isteyerek, şunları söyledi:

Baskı yapıyorlar

Halkoylamasına giderken iktidar, devletin tüm olanaklarını yasal olmayan şekilde kullanıyor. Kamu görevlileri baskı altına alınarak referandumdan ‘Evet’ çıkması için her yol deneniyor. Siyasi parti temsilcileri sandığa sahip çıkarak fesat ve hileye meydan vermemeli.

Kırmızı halılarla

Ak Parti’nin mitinglerinde devletin Toplu Konut İdaresi ve yatırımcı kuruluşlar bahanesiyle iktidar yandaşlarına kürsüler kuruluyor ve kırmızı halılar döşeniyor. Devletin uçağını ve helikopterini kullanıyor. Başbakanlık otobüsü ve makam araçlarıyla şehre giriyor. Kim giriyor? ‘Recep Tayyip Sultan’ giriyor.

Başbakan Erdoğan, mitinglerde oruçlu ağzıyla her türlü yalanı söyleyip bize iftiralar atıyor.

Referandumda ‘Evet’ oyu vereceğini açıklamayanlara Başbakan Erdoğan, ‘Bertaraf olacaksınız’, ‘Huzura geleceksiniz’ diyor. Bu saltanat değil ki, padişahın huzuruna gelip el etek öpülsün. Böyle demokrasi olmaz.

Kürdistan’a zemin

‘Yasama bende, yürütme bende. Yargı da bende olursa kimse benim elimi tutamaz’ diyor. Onun Konya’ya gelip zırvalarına aldırmayın, gerçek niyetini görün. Gerçek niyeti, PKK’nın siyasallaşmasıyla, yarın Bağımsız Kürdistan Devleti’nin kuruluşuna zemin hazırlayabilmek. Biz onların ABD projesi, AB dayatması, PKK talepleri ve AKP’nin açılımlarını birleştirip, Türkiye’yi felakete sürüklediklerini görüyor ve bu tespitleri yapıyoruz. Konya’dan, Selçuklu başkentinden sesleniyorum. Türkiye’yi böldürmemek için her türlü gayreti göstereceğiz.

Sahte delikanlı

Aydın’a gidiyor Menderes’i, Sivas’a gidiyor Muhsin Yazıcıoğlu’nu, Diyarbakır’a gidiyor Ahmet Kaya ve Musa Anter’i istismar ediyor. ‘Kafatasçı’ dediği ülkücülere şimdi ‘Kardeşim’ diyerek bu hareketi içerden vurmaya kalkışıyor. 12 Eylül’de idamlar yapılırken sen bizim tespitlerimize göre İETT Spor’da top oynuyordun. Omzu düşük, sözde delikanlı gibi Kasımpaşa’da dolaşıyordun.

Oğlun Bilal ne?

Etnik gruplardan söz ederken eşinin Arap, kendisinin Gürcü olduğunu söylüyor. Eşin Arap, sen Gürcüsün de peki oğlun Bilal ne oluyor? (Hürriyet)
Editör: TE Bilisim