Saadet Partisi ile AK parti arasında patlak veren iltihak tartışması yeni bir boyut kazandı. Geçtiğimiz günlerde Elazığ Ak Parti’den istifa eden 1600’ün üzerinde üye Saadet Partisi’ne katılmıştı. AKP Elazığ yönetimi istifaların sahte olduğunu iddia etmişti.

Bu iddia üzerine bir açıklama yapan Saadet Partisi, imzaların gerçek olduğunu vurgulayarak, AKP yönetimini yargı önünde hesaplaşmaya çağırdı. Saadet Partisi Elazığ yönetimi; “Bu vesileyle önümüzdeki günlerde ‘noter huzurunda’ 3 bin kişilik yeni bir iltihak töreni yapacağımızın müjdesini de şimdiden vermek istiyoruz” dedi.

İŞTE SAADET PARTİSİ’NDEN KONU İLE İLGİLİ YAPILAN AÇIKLAMA

Bugün bazı medya organları ve haber sitelerinde “AK Parti’den toplu istifa sahte çıktı” başlığıyla partimizi hedef alan, tamamen yanlı bir habere yer verilmiştir. Söz konusu haberin sadece AKP Elazığ Gençlik Kolları Başkanı’nın açıklamasına dayandırılarak yapılması ve partimizin görüşüne yer verilmeden servise sunulması taraflılığın açık göstergesidir.

Muhatabına sorulmadan ortaya konan bu yaklaşım tarzı gazeteciliğin hiçbir etik ilkesiyle de bağdaşmamaktadır.

Bir kez daha ilan ediyoruz. İstifaların hepsi gerçektir. Hiçbir şekilde sahte imza söz konusu değildir. İstifalara ait 1620 dilekçe klasör halinde, TC Kimlik Numaraları ile birlikte Saadet Partisi Elazığ il başkanlığından mevcuttur. Yaşanan bu tartışma üzerine de Elazığ’daki yerel medyaya ulaştırılmıştır. İsteyen medya organlarının tümüne de ulaştırmaya hazırız.

Partimize yönelik bu asılsız suçlamanın nedeni Ak parti Elazığ il yönetiminin içine düştüğü panik ve korkudur. Saadet Partisi’nin tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’daki yükselişini gören AK Parti’nin hangi yollara tevessül edebileceğini göstermesi açısından da dramatik bir örnektir. AKP yönetimi bununla da sınırlı kalmayarak, istifa eden üyelerine tehdit ve baskıda bulanmaktadır. Ancak hangi yola başvurulursa vurulsun, hangi iftira atılırsa atılsın Saadet Partisi’nin yükselişini engelleyemeyeceklerdir.

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanlığı olarak “Hodri Meydan” diyoruz. Eğer AKP Elazığ il yönetimi bu imzaların sahte olduğu konusunda iddialıysa bunun yolu basına gerçek dışı açıklamalar yapmak yerine, yargıya başvurmalıdır. Yargı önünde hesaplaşmaya hazırız.

Biz Saadet Partisi Elazığ il başkanlığı olarak partimize yönelik bu gerçek dışı suçlamayı yapanlarla yargı önünde hesaplaşacağız ve her türlü hukuki yola başvuracağız.

Bu vesileyle önümüzdeki günlerde “noter huzurunda” 3 bin kişilik yeni bir iltihak töreni yapacağımızın müjdesini de şimdiden vermek istiyoruz...

Cafesiyaset