Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kahramanmaraş İl Başkanlığı görevinden 1 Aralık’ta istifa ederek Kahramanmaraş Belediye Başkan aday adayı olan Atıf Şirikçi’nin ismi yine siyasi gündemin ilk sıralarında yer alarak hem konuşuluyor hem de yine eleştiriliyor.

Aday adaylığını açıkladıktan sonra billboardlara yani kentin muhtelif yerlerindeki ilan tahtalarına Kurban Bayramı kutlama ilanı veren Şirikçi’nin Başbakan Erdoğan’la birlikte gösteren fotoğrafın kullanılması tartışma konusu oldu. Bu arada Şirikçi’nin reklâmını yapmak amacı ile hazırlanan renkli broşürün her sayfasında Şirikçi’nin Başbakan Erdoğan’la birlikte fotoğraflarının kullanılması ve bir sayfada ise ‘YETER’ kelimesinin yer alması geniş ve sağduyulu kesimlerin tepkisini çekti. Bu ayrıntının muhalefet partileri tarafından seçim malzemesi olarak kullanılacağı öne sürülüyor.

Bu çevreler; “Medeni cesaretini ortaya koyan Atıf Şirikçi AKP’den Kahramanmaraş Belediye Başkan aday adayı olarak ortaya çıkan 9 isimden birisi oldu. Bu son derece demokratik ve olağandır. Ancak dikkat ve tepki çeken konu ise bütün ilan ve reklâmlarında Başbakan Erdoğan’dan güç almaya çalışmasıdır. Bununla birlikte sanki Kahramanmaraş Belediyesi başka bir partideymiş gibi ‘YETER’ kelimesinin kullanılmasının yanlışlığı dikkat ve tepki çekmiştir.” diye görüşlerini dile getirdiler.

Atıf Şirikçi’nin gerek billboardlara gerekse basın – yayın organlarına verilen ilan ve reklâmlarını ise sahipliğini Mehmet Güçlü Özer’in yaptığı ve son 1 – 2 yıldır kent gündeminde yer alan BÜTEM Ajans gerçekleştirdi. Bu ajans geçen yıl küme düşen Kahramanmaraşspor’a da ‘Yükseklere adım adım’ projesini hazırlamıştı.

ARSLAN KONUYU KÖŞESİNE TAŞIDI

Kahramanmaraş’ta eli kalem tutan ve köşe yazılarıyla olayları yorumlayan gazeteciler arasında yer alan Sırrıberk Arslan, bu haftaki köşe yazısında ‘Başbakanla fotoğraflı reklam’ başlığı altında Şirikçi’nin ilan ve reklamlarını ele aldı. Sabah Güney’in 12 Aralık tarihli sayısında yayınlanan köşe yazısında başarılı gazeteci Arslan aynen şunları yazdı:

‘…Ofise gelirken Ulu Camii kavşağındaki billboardlarda gördüğüm bir reklâm çok dikkatimi çekti. Kahramanmaraş Belediye Başkan aday adaylarından Ak Parti İl eski Başkanı Atıf Şirikçi’nin Başbakan Erdoğan ile çekilmiş fotoğrafı tüm billboardları süslüyordu. Bu durumu çok yadırgadım. Hatta; “Pes vallahi, bu kadarına da pes doğrusu” dedim kendi kendime…

Çünkü bildiğim kadarıyla Şirikçi ailesi Kahramanmaraş’ın en çok tanınan ailelerinin başında gelir. O halde Sayın Şirikçi neden böyle bir reklama gerek duydu acaba? Kendisini yakından tanımasam “görgüsüzlük yapmış” diyeceğim ama dilim varmaz buna.

Kahramanmaş’ın Belediye Başkanlığı koltuğuna aday adayı olan biri olarak billboardlarda kullandığınız Başbakan’ın sizin kulağınıza bir şeyler söyler gibi çekilen resminizin benim kadar bu şehirde yaşayan on binlerce insanın değişik yorumlarına yol açacağını hiç düşünmediniz mi?

Bu şehri yönetmeye talip bir insan olarak, halktan biri olduğunuzu anlatır veya gösterir fotoğraflar yerine Başbakanlı fotoğrafı kullanarak ne anlatmak istediğinizi bir anlatsanız da biz de öğrensek Sayın Şirikçi.

Kısaca Başbakanlı reklâm sizin gibi bir kişiye yakışmadı, yakışık kalmadı be Atıf abi…

Hadi senin de bizim de bu memleketin de hakkında ne hayırlısı ise o olsun…” (www.kanal46.com)



Editör: TE Bilisim