Son dönemlerde yaptığı tahmin ve ortaya attığı iddialarla ismi 'bilen adam'a çıkan Eski DYP Genel Sekreteri Tevfik Diker yeni bir iddiada bulundu.

Diker, Demirel'e yakın isimler seçimlerden sonra seçildikleri partilerden istifa edeceğini ve Demirel' in desteklediği Mehmet Haberal'ın genel başkan olduğu bir yeni bir partinin kurulacağını ileri sürdü. Diker, bu tür planların akim kalması için oyunu AK Parti'ye vereceğini de söyledi.

CHP ve MHP'nin kaset skandalını bilen ve bunların arkasındaki isimleri deşifre eden Diker, şimdi de Ankara kulislerinde konuşulduğu ileri sürülen bir iddiayı gündeme getirdi.

Diker, "Çünkü Ankara'da kulislerde 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel' in bir eli CHP'de bir eli MHP' denilmekte. Demirel'e yakın bazı isimler CHP ve MHP'de milletvekili adayı oldular. Örneğin, Mehmet Haberal, eski MSB ve DYP TBMM Grup Başkanı Turhan Tayan gibi isimler CHP'de Sümer Oral' da MHP'de yer aldı. Bu isimleri çoğaltmak mümkün. İsimleri topladığımızda TBMM'de bir yeni grup olacak sayıya yani 20'nin üzerine ulaşılıyor." açıklamasında bulundu.

Diker, "Demirel'e yakın bu isimler seçimlerden sonra seçildikleri partilerden istifa ederek Demirel'in desteklediği Mehmet Haberal'ın genel başkan olduğu bir yeni parti kuracaklar. Bu partinin hedefi Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkarmaktır. Adaylar da Demirel olmazsa Haberal, olacak. Haberal'ın,1991'de DYP'den milletvekili adayı olduğunu hatırlamak lazım." ifadelerini kullandı.

"İSTİKRAR ÖNEMLİ, VATANDAŞ İSTİKRARA OY VERSİN"

Diker, 12 Haziran'da ülkede kazanan demokrasi ve istikrar olmasını istedi. Türkiye'nin 2001 ekonomik krizinin ardından yaşananlarla geçen yol dünyayı etkileyen krizi kıyaslamalı olarak hatırlatan Diker, oyunun rengini de belli etti.

"Statükoyla mücadeleye destek, darbecilere, cuntalara fırsat vermemek, istikrara bozulmasın diye ve yeni bir anayasa için oyum AK Parti'ye" diyen Diker, şu görüşleri dile getirdi: "Bu soruyu daha anlamak için bir örnek vermek isterim. Komşumuz Yunanistan AB'den destek aldığı halde şuan ekonomik iflasın eşiğinde. Biz de 2001'de bir ekonomik kriz yaşadık ve ekonomimiz neredeyse batıyordu. 21 bankamız battı. Bir gecede yüzde 35 fakirleştik. O günlerde ülkemizde DSP-ANAP-MHP koalisyon hükümeti vardı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başbakan yardımcısı, şimdi MHP milletvekili adayı Sümer Oral, ANAP'tan maliye bakanıydı. Ayrıca AB ülkeleri Portekiz, İspanya, Çekoslovakya ve Macaristan'da ekonomik kriz yaşanıyor. Dünyada yaşanan ekonomik global kriz bu ülkeleri kötü etkiledi. Krizde ülkemiz Yunanistan'ın düştüğü duruma düşmedi. Bunun birçok sebebi var ama en başta siyasi istikrar gelmektedir. Oyumuzu kullanırken geleceğimizi düşünerek kullanmalıyız. Yeni bir 'Büyük Türkiye' için destek vermeliyiz. Oyumuzu verdikten sonra 'Tüh elim kırılsaydı, keşke bunlara oy vermeseydim' demeyelim. İki düşünüp bir karar verelim."



aktifhaber.com

Editör: TE Bilisim