Türkiye'de bulunan mülteciler, sığınmacılar ve yasadışı göçmenlerin sorunlarının incelenmesi amacıylaTBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Alt Komisyon başkan ve üyeleri, Hatay'a geldi.

Alt Komisyon Başkanı AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ile üyeler AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz ve MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz'i makamında ziyaret etti.

Demir, basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından Valilik çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Çadırkentlerde kalan Suriyelilerin fiziki durumlarını araştırıp bir rapor hazırlayarak İnsan Hakları Komisyonuna sunacağız" dedi.

Demir açıklamasının ardından beraberindeki komisyon üyeleri ile Yayladağı ilçesindeki çadırkentlerde incelemelerde bulunmak üzere ilçeye gitti.

Komisyon üyelerinin, basına kapalı gerçekleşen ziyaretler kapsamında, Altınözü ilçesine bağlı Boynuyoğun köyündeki çadırkenti de ziyaret edeceği öğrenildi. (Haberler)



Editör: TE Bilisim