AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Uludere'de 35 kişinin ölümünden sonra terörle mücadelenin sekteye uğramadığını söyledi. Ünal, terörle mücadelenin, sadece insan öldürmekten ibaret olmadığına dikkat çekti.


Mahir Ünal, memleketi Elbistan'da partililerle bir araya geldi. Partililere hitaben yaptığı konuşmada terörle mücadele konusunda değerlendirmelerde bulunan Ünal, terörle mücadelenin çok boyutlu bir çalışmayı gerektirdiğine işaret etti.


Terörle mücadelenin bir çok ayağı olduğunu kaydeden Ünal, şöyle devam etti: "Olayın dış politika ayağı, ekonomik ayağı, sosyal ayağı vardır. Terörle mücadelenin güvenlik kısmı yani asker ve polisle ilgili kısmı sadece çok boyutlu bir yapının bir boyutunu ifade eder. Dolayısıyla Türkiye'nin hızlı bir şekilde demokratikleşmesi, demokrasi açığını kapatması, Türkiyenin hak ve özgürlükleri genişletmesi, yeni ve sivil bir anayasa hazırlaması da terörle mücadelenin önemli bir parçasıdır."


Terör denilen temel sorunu oluşturan zemini ortadan kaldırmak gerektiğini ifade eden Ünal, "Yani sivri sinekle mücadele etmek ayrı bir şeydir. Orada ki bataklığı kurutmak ayrı bir şeydir. O bataklık orada olduğu sürece siz rahat etmezsiniz. Yani terörle mücadele demek, insan öldürmek demek değildir ve böyle görmeyin sakın. Şu kadar terörist öldürülmüş, bu kadar terörist öldürülmüş, meseleye böyle bakmayın." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim