CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Vali Şükrü Kocatepe hakkında soru önergesi verdi.


CHP Milletvekili Özbolat, Kahramanmaraş Belediyesi’nde görevli bazı memurlar hakkında kanunlara aykırı işlem yaptıkları gerekçesi ile yapılan şikayetler için Başsavcılık tarafından istenen soruşturma iznini şu ana kadar vermeyen Vali Şükrü Kocatepe hakkında soru önergesi verdi.


CHP’li Durdu Özbolat’ın soru önergesi şöyle:


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA


Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Muammer Güler tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu arz ederim.


Durdu ÖZBOLAT


Kahramanmaraş Milletvekili


Edindiğimiz bilgiye göre, Kahramanmaraş Belediyesinde görevli memurlar hakkında kanunlara aykırı işlem yaptıkları gerekçesiyle Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyette bulunulmuştur. Cumhuriyet Başsavcılığı, 23 Ocak 2013 tarih ve 2013/1133 soruşturma numaralı suç duyurusu ile 25 Şubat 2013 tarih ve 2013/2583 soruşturma numaralı suç duyurusu hakkında Validen soruşturma izni talep etmişlerdir. Valilik, 4483 Sayılı Memurlar Ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun 7. Maddesinde hükme bağlanan süreleri aşarak; Savcılığın soruşturma izin talebinin üzerinden 100 gün geçmiş olmasına karşın, memurlar hakkında soruşturma izni verilmesi veya verilmemesi konusunda bir karar vermemiştir.


Bu çerçevede;


1-      Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma izin talebine, ilgili yasaların hükmettiği süre içinde cevap vermeyerek adaletin gecikmesine neden olan Valilik hakkında herhangi bir işlem yapılacak mıdır?


2-      Belediye memurları hakkındaki suç duyurularının soruşturulması yönünde gerekli yasal işlemlerin yapılması sağlanacak mıdır?


 


Milletvekili Özbolat'ın 21.05.2013 tarihindeki TBMM'ye vediği yazılı soru önergesine, İçişleri Bakanlığı tarafından cevap verilip verilmediği hakkında bir bilgiye ulaşılamamıştır.


(www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim