Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, yaklaşan yerel seçimlerden iyi bir sonuçla çıkabilmek için parti olarak çalışmaları sıkı bir şekilde sürdürmeye devam ettiklerini söyledi.

Gazeteci Mustafa Şirin’in telefonla görüştüğü Genel Başkan Yazıcıoğlu; yerel seçim hazırlıklarına çok önceden başladıklarını ve bugüne kadar Antalya, İstanbul ve Ankara’da teşkilatlar ile kamp yaptıklarını ifade etti. Amaç ve hedeflerinin yerel seçimlerde başarılı sonuçlar elde etmek olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

“Teşkilatlarımız ile yaptığımız kamplarda; yerel seçimlerde nasıl bir strateji izleyeceğimizi ele aldık. Çok kapsamlı olarak konuları masaya yatırdık. Türkiye genelindeki bütün yerlerde il genel meclisi üyelikleri için aday göstereceğiz. Yine imkan bulduğumuz tüm yerlerde de belediye başkanlığı ve belediye meclisleri için adaylar göstererek seçime gireceğiz. Bu bağlamda Kahramanmaraş genelinde ise bütün yerlerde tüm seçimlere katılacağız. Çünkü; Kahramanmaraş’ın bizim yanımızda özel bir yeri ve önemi vardır. Partimizin Kahramanmaraş’ta potansiyeli ve bize gösterilen ilgi bir hayli yüksek. Çok ta kaliteli kadrolarımız bulunuyor. Belediye seçimlerinde en iyi sonucu alabilmek için aday bulmakta zorlanacağımızı sanmıyorum. Kahramanmaraş’ta bize gösterilen ilgi, alaka ve teveccühün daha önceki seçimlerin aksine sandığa daha çok yansımasını hedefliyoruz. Bizler kaliteli isimleri aday göstereceğiz, sıkı bir şekilde de çalışmalarımızı sürdürerek vatandaşlarımızdan oy isteyeceğiz. Samimi ve sıkı çalışmalarımız sonucunda Milletten aldığımız güçle Milleti temsil etmek üzere başarılar elde edeceğimize olan inancım ise tamdır.”

Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinde belediye başkan adayının açıklandığını belirten Yazıcıoğlu; "Genç, dinamik ve seçimi alacağına inandığımız genç bir arkadaşımız ile yola çıkmış bulunuyoruz. Çağlayancerit ilçesinde seçimi alacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

ODA'DAN YAZILI AÇIKLAMA

Öte yandan; geçen günlerde ilçede düzenlenen törenle BBP'nin Çağlayancerit Belediye Başkan adayı olarak eski öğretmen Mustafa Çolak açıklanmıştı.

Ancak bazı basın-yayın organlarında çıkan haberlerde adayın mesleğinin 'eczacı' olduğu yönünde sehven (yanlışlıkla) ifadeler kullanılması üzerine 14. Bölge Kahramanmaraş Eczacı Odası Başkanlığı'ndan Başkan Mustafa Hüdayioğlu imzası ile 30.06.2008 tarihinde yapılan 2008/303 no'lu yazılı açıklamada; "Yayın organlarında çıkan haberlerde Çağlayancerit'te bir siyasi partiden adaylığını açıklayan Mustafa Çolak isimli şahsın, odamız ve mesleğimizle hiçbir ilgisi yoktur." denilerek kamuoyunun sehven yanlış bilgilenmesinin önüne geçildi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BBP LİDERİ YAZICIOĞLU: MADIMAK OLAYI PROVOKASYONDU

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Madımak olayına ilişkin olarak, "Sivas özellikle seçilerek bir provokasyon ortamı oluşturuldu ve hepimizi derin üzüntülere boğan ve içimizde büyük yaralar açan menfur olay meydana geldi. Bunun asıl mağduru Sivas halkıdır" dedi.

Yazıcıoğlu yaptığı yazılı açıklamada; olayın bir Alevi-Sünni meselesi olarak takdim edilmesinin kesinlikle doğru olmadığını belirterek, "Bu olay, bir Alevi-Sünni meselesi değil, provokasyondur” ifadesini kullandı.

Yazıcıoğlu, 2 Temmuz 1993 yılında, Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında yaşanan Madımak olaylarının 15. yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

“Sivaslı vatandaşlarımız Alevi’si-Sünnisi’yle birlik ve beraberlik içindedir” diyen BBP lideri, Sivas’ta Madımak Oteli’nde meydana gelen üzücü olay, karanlık güçlerin Sivas’a yönelik yaptığı bir tahrik ve tezgahtır. Bu provokatif olayın sonucunda birçok vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve birçok Sivaslı bunun faturasını ödemek durumunda kalmıştır” dedi.

Madımak Oteli'yle BBP Sivas İl Teşkilatının yan yana olduğunu ve olayların meydana geldiği gün insanların BBP İl Teşkilatı'na sığındığını hatırlatan Yazıcıoğlu, Madımak olayının olduğu günü şöyle anlattı:
“Biz, BBP olarak, henüz olay gerçekleşmeden önce de çok net uyarılarda bulunmuştuk. Olay olduğunda 33 vatandaş, parti binamıza sığındı. Arkadaşlara 'Ortalık sakinleşince sessizce tahliyelerini sağlayın' dedim. Arkadaşlarımız ikramda bulunup, partimize sığınanları aileleriyle görüştürdüler. Olaydan kurtulanlar daha sonra teşekkür ettiler.”

SİVAS’A YÖNELİK PROVOKASYON

Madımak olayının karanlık güçlerin provokasyonu olduğunu kaydeden Yazıcıoğlu, Sivas’a yönelik yapılan bu provokasyonu kınadığını belirtti.
Madımak benzeri yeni üzücü olayların meydana gelmemesi için herkesi sorumluluk duygusu içinde hareket etmeye davet eden Yazıcıoğlu, şunları aktardı:

“Sivaslı vatandaşlarımız Alevi’si ve Sünni’siyle birlik ve beraberlik içindedir. Bu olayın bir tezgah olduğu ve bir provokasyon olduğu ortadadır. Bu yaranın sarılması için herkes elinden geleni yapmaktadır. Bu üzücü olayı bahane ederek Sivaslı vatandaşlarımızın arasına kimse yeni fitneler sokmamalıdır. Buna karşı herkes ve hepimiz son derece uyanık ve dikkatli olmalıyız. Alevi-Sünni ayrımcılığı kesinlikle söz konusu değildir. Alevi ve Sünniler hep beraber bu olaydan son derece üzüntü duymuştur. Bunun açtığı yarayı sorumlulukla sarmak için gayret içindedirler ve asla yeni gerginliklere, olaylara, provokasyonlara geçit vermeyeceklerdir. Bu olaylarda hayatını kaybedenlere bir kere daha Allah’tan rahmet diliyor, bu olayın faili olmadığı halde mağdur edilen ve bedel ödeyen herkese ve tüm Sivaslılara bir kere daha geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek istiyorum.” (www.kanal46.tv)
Editör: TE Bilisim