Kahramanmaraş’ın Andırın İlçe Kaymakamlığı, ilçe belediye Başkanlığı, Andırın Gelişim Platformu ve 40 civarında sivil toplum kuruluşunun organizasyonu ile gelenekselleştirilen 3. Andırın doğa ve yayla şenliği hazırlık çalışmaları tüm hızı ile sürdürülüyor.

6 ağustos’ta başlayacak ve 40 civarında sivil toplum kuruluşu, kamu kurum ve kuruluşunun da destek verdiği 4 gün sürecek büyük bir organizasyon olan şenlikte birçok etkinlikte yer alacak ilk olarak kışla bahçesi ve Akifiye köyünde yayla sohbetleri ile başlayacak olan şenlik, zirveler doğa yürüyüşü ile tırıl dağına gezi düzenlenecek.

Şenlik kapsamında Meryem çil ve kırk suya kanyon gezisi, kışla bahçesinde sergi açılışı, yatılı bölge okulu konferans salonunda Andırın çalış tayı gerçekleştirilecek. Aynı gün bisiklet turu, futbol, voleybol ve güreş müsabakaları düzenlenecek. Düzenlenen şölenin final bölümü 9 ağustos Pazar günü çınar geçidi mesire alanında gerçekleştirilecek.

Düzenlenen şenliğin final bölümüne TBMM Başkan vekili Nevzat Pakdil, MEB Komisyon başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Kahramanmaraş M. Vekillerinin yanı sıra Kahramanmaraş valisi M. Niyazı Tanılır, Orman bölge müdürü Halil Coşkun, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Ak- Parti il Başkanı M. Fatih Erkoç, Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Kayseri İl Emniyet Müdürü Arif Akkale, Osmaniye İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Bursa İl Emniyet Müdür Yrd. Bünyamin Çiftçi, Ankara bürokrasisin den, ülkemizin çeşitli ilçelerinde Kaymakamlık ve Emniyet Amirliği görevlerini yürüten Andırınlılar ve binlerce Andırınlı’nın katılması bekleniyor.

26 Temmuz da Dünya evine girecek ve balayına çıkacak olan ilçe Kaymakamı Kürşad Özdemir’ in şölene katılıp katılamayacağı henüz bir netlik kazanmadı.

Haber&Foto : Kadir Doğan - Andırın