Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine bağlı Beyoğlu Kasabası sağlık ovasında yaklaşık 15 bin dekar arazide geceli-gündüzlü bir haftaya yakın bir süre anız yakıldığı öne sürülerek bunun önüne geçilebilmesi için yetkililerin denetim ve kontrolleri sıkılaştırması istendi.

Beyoğlu beldesinde haftalık olarak yayımlanan Bey Damga Gazetesi’nin haberine göre; anız yangının kuvvetli olması nedeni ile gece gökyüzüne yükselen alev dalgaları tüm çevreyi aydınlatıyordu.

Haberde şöyle devam edildi: “Bahse konu arazi adeta cehennemi yaşıyordu. Alevler sanki gecenin yüzünü kavuracak heybetteydi. Gökyüzüne yükselen duman adeta yanan petrol kuyularını andırıyordu. Anız yangını, bu arazide yavrulayan ama henüz yavrularını uçuramayan başta bıldırcın olmak üzere çok sayıdaki göçmen kuşları ve sürüngenlerin telef olmasına neden oldu. Dünyanın ve Türkiye’nin ‘organik tarım’ diye bas bas bağırdığı şu günlerde tarım alanı yanarken kimse dur demeyecek mi? Geçen yıl da aynı işi yapmışlar tüm anızı yakarak ikinci ürün mısır ekmişler. Her ne gerekçeyle olursa olsun anız yakmak yasal mıdır? Elbette yasak olarak biliyoruz. Acaba izinli mi yakıldı diye de merak ediyor insan..Yanarak telef olan yaban hayvanlarının sürüngenlerin organik yapının sorumlusu kim? Çevre kasaba ve köy halkları tepkili… Yetkililerin yetkilerini kullanmaları isteniyor. Belediye hoparlöründen yapılan anonslarda; bir dekar arazide anız yakmanın cezası olduğu duyuruluyor. Bu nedenle vatandaş, anız yakanların cezalandırılmasını istiyor ve bekliyor…Çünkü bu çevre bize dedelerimizden miras kalmadı çünkü onlar torunlarımızın emanetidir…”