Adana E Tipi Kapalı Cezaevi'nde infaz koruma memuru olarak görev yapan 29 yaşındaki Vahap Çamcı yüksek ateş ve nefes darlığı çektikten bir süre sonra öldü. Sivas'ta toprağa verilen Çamcı’nın 12 gün önce domuz giribi aşısı yaptırdığı ve bu yüzden öldüğü iddia edildi.

Aslen Sivaslı olan ve 8 ay önce Adana'da infaz koruma memuru olarak çalışmaya başlayan 2 çocuk babası Vahap Çamcı, 12 gün önce bir sağlık kuruluşuna giderek Domuz gribi aşısı yaptırdı. Birkaç gün sonra rahatsızlanan ve yüksek ateş, boğazda ödem ve nefes darlığı gibi şikayetler görülen Çamcı, ailesiyle birlikte kaldığı Adalet Bakanlığı lojmanında tedavi edilirken kurtarılamadı. Adana'da yapılan otopsiden sonra Çamcı'nın cenazesi Sivas’a getirildi.

Yakınlarının oturduğu adığı Mehmet Paşa Mahallesi'ndeki camide kılınan cenaze namazından sonra Çamcı, Yukarı Tekke Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Çamcı'nın yakınları, oğullarının cezaevine ziyarete gelenlerin çokluğu nedeni ile korunma amacı ile Domuz gribi aşısı yaptırdığını ve o tarihten sonra rahatsızlandığını belirterek aşının ölüme neden olduğunu ileri sürdü. Çamcı'dan alınan örneklerin incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği ve kesin ölüm sonucunun 15 gün içerisinde kesinlik kazanacağı bildirildi. Hilal YÜKSEL / SİVAS, (DHA) / HÜRRİYET