Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kendi kızı ile oğlunun da Domuz Gribi geçirdiğini açıkladı. Bakan Akdağ, sağlık personeli olduğu için kendisinin de aşılandığını, diğer aile fertlerinin de aşılanacağını söyledi. Türkiye’nin birçok yerinde Domuz Gribi yüzünden okullar tatil edildi.

BAKAN'DAN DOMUZ GRİBİ AÇIKLAMASI

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, dört yaşındaki kızı ile 24 yaşındaki oğlunun da Domuz gribi geçirdiğini belirterek, “Çocuklarımı aşılatmaya fırsat bulamadım. Kızım hafif, oğlum ise hastalığı ağır geçirdi. Durumları iyi. Eşim de bağışıklık sistemi nedeniyle ilaç kullandığı için aşılandı” dedi. Sağlık personeli olduğu için kendisinin de aşılandığını hatırlatan Akdağ, “Ailemin diğer dört ferdi risk gruplarına göre zamanı geldiğinde aşılanacak. Çocuk sayısının çok olduğu ailelerde, özellikle okula giden çocukların olduğu ailelerde bu virüsten kaçınmak biraz daha zor. Biz de böyle bir aileyiz” dedi.

Akdağ, gazetecilerin soruları üzerine Domuz gribi aşısıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Sağlık çalışanlarının yarıdan fazlası, hacı adaylarının büyük bir bölümü aşılandı. Altı yaş altı çocuklara ve kronik hastalara da aşı vurulmaya başlandı. Aralık ayında okul çağı çocuklara, bilim kurulumuz uygun görür ve karar verirse 50 yaş altındaki tüm bireylere de aşı yapılması gündeme gelecek. Ölenlerin yüzde 40’ında bir kronik rahatsızlık bulunuyor. Yüzde 60’ı sağlıklıydı.”

Bu arada, Hatay’ın Dörtyol İlçesi’nde ilköğretim ve liseler ile dershaneler üç gün süreyle tatil edildi. Amasya’da il merkezindeki okul ve dershanelerde eğitime 24 Kasım’a kadar ara verildi. Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’nde okullar 23 Kasım’a kadar tatil edildi.

Domuz gribinden son ölüm de Denizli’de görüldü. Bedensel engelli, 14 yaşındaki A.H.Ç., Domuz Gribinden öldü.

Recep Akdağ’ın ailesi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ kızı Havva Nur (14), eşi Fatma Şeyda, oğlu ilköğretim öğrencisi Yahya (12) ve kızı Cemile Akdağ (20) ile birlikte. Akdağ çiftinin Muhammet (24) ve Ramazan (22) adında iki oğlu, bir de Remziye (4) adında kızı var.