8 Mart Dünya Kadınlar gününün hafta içine denk gelmesi sebebi ile hafta sonu Divane Cafe’de bayan üyeleri ile bir araya gelen Sağlık- Hak- Sen Kahramanmaraş İl Temsilcisi Dr. Gökhan Gökşen, Sağlık Hak Sen İl Başkanlığından istifa ettiğini açıkladı.

Gökşen, toplantıda yaptığı konuşmada görevinden istifa ettiğini ve yerine Sağlık Hak- Sen İl Başkanlığına Kahramanmaraş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Temsilcisi Olcay Kapukaya’nın atandığını bildirdi.

Adının son günlerde sıkça kamuoyunda Ak Parti Milletvekili aday adayları arasında geçen ve toplum tarafından da kendisine büyük bir teveccühün olduğu bilinen Dr. Gökşen istifası konusunda ise henüz bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Gökşen’in istifa nedeni konusunda açıklama yapmaması da akıllara; “acaba milletvekili aday adaylığını mı açıklayacak?” sorusunu getirdi. Gökşen, hafta sonu üyelerle bir araya geldiği toplantıda sürpriz bir şekilde Sağlık Hak- Sen Kahramanmaraş İl Temsilciliğinden istifa ettiğini açıkladı.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADILAR...

Dr. Gökhan Gökşen toplantıya katılan üyelerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarken 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün hafta içine denk geldiği için önceden kutladıklarını dile getirdi.

Sağlık çalışanlarının çoğunluğunun kadın olduğunu ifade eden Gökşen şunları kaydetti: “Sağlık Hak Sen’in üyelerinin çoğunluğunu kadınlar oluşturmaktadır. Damdan düşenin halinden ancak damdan düşen anlar misali kadınların sorunlarından da ancak bir kadın anlar dedik ve bir sürpriz yaptık, bu günden sonra Sağlık Hak Sen il Başkanlığımı sizlerinde çok yakından tanıdığı 8 yıl Devlet Hastanesi Başhemşireliği yapmış, şu anda da Kadın Doğum Hastanesinde temsilciliğimizi yapan Olcay Kapukaya hanıma verdim. İnanıyorum ki siz kadınların sorunları ile bizlerden daha çok ilgilenecek ve kanunun kendisine verdiği haklar doğrultusunda sizin için gereken ne ise yapacaktır. Üstelik kendisi Kahramanmaraş’ta sağlık alanında sendika başkanı olan ilk kadın oldu. Kendisini huzurunuzda kutluyor ve hayırlı olsun diyorum.”

Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile yapılan toplantıda böyle bir karar açıklanmasının kendisi için çok büyük bir sürpriz olduğunu dile getiren Olcay Kapukaya ise duygularını şöyle dile getirdi: “Çalışan kadınlar olarak haksızlığa uğradığımızda hep yanımızda bize destek olacak bir kurum, kuruluş ya da sendika bekledik ama her ne hikmetse iyi günde yanımızda olan sendikaları kötü günde yanımızda göremedik, ta ki Hak Sen Sendikasını tanıyıncaya kadar, bir tek benim değil tüm üyelerinin zor günlerinde hep yanımızda oldu, biz sayın Gökşen’den çok şeyler öğrendik. Gitmesi bizim için üzüntü verici ama beklide daha hayırlı şeylere vesiledir. Bende kendisine çok teşekkür ediyor ve hep yanında olacağımızı bilmesini istiyorum.”

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLMASI BEKLENİYOR

Kahramanmaraş milli mücadelesinin timsal isimlerinden Abdal Halil ağayı anlattığı ‘Beyaz Sesssizlik’ kitabı ile yaklaşık 3 yıl önce Kahramanmaraş gündemine gelen ve tarihsel çalışmaları ile de hayli aktif olan Dr. Gökhan Gökşen’in AK Parti’den milletvekili aday adayı olması bekleniyor.

Bu nedenle sendika temsilciliği görevinden kanun gereği ayrıldığı tahmin edilen Dr. Gökşen’in 10 Mart Perşembe günü de memuriyet görevi ile Kahramanmaraş Tabip Odası (KTO) Genel Sekreterliğinden de istifa etmesi bekleniyor. Gökşen'in yerine HAK-SEN Temsilcisi olarak ta şu anda Büro Hak-Sen Temsilcisi olan Akın Ozan'ın getirileceği öğrenildi.

Öte yandan; Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Uzman Doktor İrfan Karatutlu'nun da yine AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için aynı tarihe kadar KTO Başkanlığı görevinden istifa etmesi bekleniyor. Dr. Karatutlu ile Gökşen'in listeye girme yönünde şanslarının diğer isimlere göre hayli yüksek olduğu da siyasi kulislerde konuşuluyor.

Bu iki ismin yıldızlarının parlamaya başlaması nedeni ile daha önce 2007 ve 2009 seçimlerindeki adaylığı nedeni ile gündeme gelen Dt. Sıtkı Güvenç'in ise 'yüz eskimesinden' dolayı listeye girme şansının her geçen gün düştüğü de siyasi kulislerin diğer bir konusu olarak dikkat çekiyor. (www.kanal46.com)