Kahramanmaraş-Gaziantep karayolu üzerindeki 400 yataklı Bölge Hastanesi inşaatı bütün hızı ile devam ederken, hastane bina inşaatının yan tarafında yer alan arazide ‘yapı gerginliği’ nedeni ile hareketli saatler yaşandı.

Resmi adı ile Yenişehir Devlet Hastanesi ek bina inşaatı olan binanın yanında yer alan 2 dönümlük arazinin tapulu sahibi, kapatılan Karacasu Belediyesi’nden aldığı ruhsatla inşaat yapmak için harekete geçti. Bu amaçla 4 katlı inşaatlar yapmak üzere anlaşma yapılan müteahhit firma, inşaat için gerekli araçları 16 Eylül Perşembe günü öğle saatlerinde araziye getirdi. Ancak söz konusu arazinin de yer aldığı bölge ile ilgili olarak adli sürecin devam ettiğini öne süren Karacasu sakinlerinden ve AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Ökkeş Çolak ile yine AK Parti’nin Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi Ali Aydın ve arkadaşları tırın üzerinde getirilen iş makinesinin inşaat yapılacak araziye indirilmesini istemedi.

Yargı süreci tamamlanmadan arazide inşaat yaptırmayacaklarını dile getiren bu kişiler ile inşaatı yapmak üzere arazi sahibi ile anlaşan müteahhit firma yetkilileri arasında tartışmalar yaşandı.

Bunun üzerine iki polis bölgeye gelerek önlem alırken, daha sonra çağrılan Kahramanmaraş Belediyesi Zabıta ekipleri de olay yerine geldiler. Her iki taraf ta ellerindeki mahkeme kararları ile inşaat yapı ruhsatlarını gösterirken, anlaşma sağlanamaması üzerine taraflar Kahramanmaraş Belediyesi’nin yolunu tuttular.

Bu arada tırın üzerindeki iş makinesi ise hastane binasının yan tarafında yer alan yolun kenarına indirilirken, arazi sahibi Şerif Şerbetçi'nin ise yapı ruhsatı gibi evraklarının tam olmasına rağmen inşaatına engel olunulması nedeni ile adli makamlara suç duyurusunda bulanacağı bilgisine ulaşıldı.

Arazide haklarının olduğunu öne süren Karacasu sakinleri ise söz konusu kararın Danıştay nezdinde temyizde bulunduğunu belirterek, haklarını yargıda aramaya devam edeceklerini dile getirdiler.

İŞ MAKİNESİ ÇALIŞMAYA BAŞLAYINCA YİNE GERGİNLİK YAŞANDI

Önceki gün yaşanan bu gelişmenin ardından bugün sabah saatlerinde ise söz konusu müteahhit firma yetkilileri, kazı çalışmaları için harekete geçti. İş makinesinin araziyi kazmaya başlamasının ardından Karacasu sakinleri yine olay yerine gelerek, arazinin de yer aldığı bölgedeki imar uygulama çalışmalarına dayanak olan 2007 tarihli belediye encümen kararının iptal edildiğini ve dosyanın şu anda Danıştay nezdinde temyizde bulunduğunu öne sürerek, inşaat çalışmalarının durdurulmasını istediler. Taraflar arasında yaşanan tartışmalar bölgede önlem alan polis ekipleri tarafından yatıştırıldı. Bu arada çıkan arbedede bir müteahhit firma yetkilisi başından aldığı darbe sonucu yaralandı. Yenişehir Devlet Hastanesi'nde başından röntgen ve bilgisayarlı tomografi çekilen yetkilinin kendisine saldıranlardan davacı olduğu öğrenildi.

Gaziantep 1. İdare Mahkemesi’nde dava açan ve arazide haklarının olduğunu öne süren Eşe Altuntaş, Fatma Yiğit, Ayşe Aksu, Süleyman Aydın, Mustafa Has ve Cennet Zavrak’ın avukatı Özcan Kara, basına yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“400 yataklı bölge hastanesine yapılan parselasyon planı Gaziantep 1. İdare Mahkemesi’nin 2008/808 esas numaralı kararı ile iptal edilmişti. Biz bundan sonra belediyeye burada yapılacak inşaatlarla ilgili olarak müracaat ettik. Kahramanmaraş Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden Karacasu Belediyesi iptal edilmeden önce verilen 5 adet inşaat ruhsatı ile ilgili inşaat yapılmaması konusunda ikaz edildiği yönünde bilgi verildi. Ve karşı ilgililere de burada inşaat yapılmamasına ilişkin yazı gönderilmiştir. Bu bağlamda; şu anda hukuki durum nedir, Danıştay’dan da eğer iptal kararı onaylanıp geldikten sonra yeniden Kahramanmaraş Belediyesi tarafından parselasyon yapılmalıdır ve bu parselasyon neticesinde burada işlem yapılmalıdır. Eğer mahkemenin kararı Danıştay tarafından bozulursa da tabi; bozma kararına göre işlem yapılacaktır. Ama şu an belediyenin bu yazısı gereği açık bir şekilde tereddüde mahal bırakmadan burada inşaat yapılamaz. Şu an burada 794 ada 1 parselde yapılan inşaatla ilgili olarak ta, savcılığa ‘İmar Kanunu’na muhalefetten suç duyurusunda bulunacağız.”

Arazide temel kazısı yapmakta olan iş makinesi daha sonra kenara alınırken, iki taraf ta Adliye’nin yolunu tuttu. Bölgedeki gelişmeler büyük bir merakla bekleniyor. (www.kanal46.com)