Kahramanmaraş'ta otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 51 yaşındaki kişinin organları 4 kişiye umut oldu.


 Kahramanmaraş'ta 3 Şubat'ta Hanefi Mahçiçek Bulvarı'nda çalışırken 19 yaşındaki B.D.'nin otomobiliyle çarpması sonucu ağır yaralanan 8 yıllık belediye temizlik işçisi Mehmet Taşezen, Kahramanmaraş Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Taşezen'in dün akşam saatlerinde beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Mehmet Ali Düzkale, aileyle görüşerek bunun bir hayır olduğunu anlattı. Taşezen'in eşi 45 yaşındaki Hayriye ve oğlu Fatih organ bağışına karar verdi. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı ile temasa geçildi.


Dr. Düzkale; "Yapılan çalışmaların ardından gece Ankara'dan uçakla bir ekip hastanemize geldi. Gece başlayan ameliyat sabaha kadar devam etti. Yine Adana Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 2 kişilik ekipte ameliyata katıldı. Yaklaşık 8 saat süren ameliyatların ardından kalp ve karaciğer ambulans uçakla Ankara'ya, böbrekler ise ambulansla Adana ve Gaziantep'e gönderildi" dedi.


 Son zamanlarda organ bağışı konusundaki bilincin giderek arttığını belirten Düzkale, bağışlanan organların 4 kişinin hayatının kurtulmasına vesile olacağını da sözlerine ekledi. Öte yandan; ailenin gözleri de bağışladığı ancak organları alan ekipte bu konuda uzman doktor olmadığı için alınamadığı da öğrenildi.


ORGAN BAĞIŞI İÇİN AİLECE KARAR ALDILAR


Mehmet Taşezen’in eşi Hayriye hanım organ bağışı konusunda şunları söyledi: “Doktor Mehmet Ali beyin teklifi üzerine ailece karar alarak eşimin organlarını bağışlamaya karar verdik. Gözünü, kalbini, böbreklerini, ciğerlerini başkasında görmek için böyle bir karar aldık.”


Taşezen çiftinin 26 yaşında ve tek oğlu olan Fatih ise; “Organ bağışı bildiğiniz gibi dinen ve manen en güzel şeylerden birisi. Benim babam şu dünyada eşi benzeri olmayan çok temiz kalpli, saf, başını yerden kaldırmayan tertemiz bir insandı. Ben bu insanın tertemiz kalbini yaşatmak istedim. O tertemiz kalp başkasında atsın istedim. O gözler başkasında görsün, başkasına umut olsun diye istedim. O kalbin toprağa girmesini istemedim. Benim babam yaşamalıydı. Benim babam çok çok iyi bir insandı, eşi benzeri yoktu. Bu yüzden organ bağışı yaparak babamı yaşatmak istedik” diye konuştu.


 Ailenin diğer çocuğu 22 yaşındaki Rabia ise duygularını şöyle dile getirdi: “Benim babamın organları ile başkaları yaşasın. Organları bağışladıklarımız yaşasınlar. Herkese organ bağışı yapmaları çağrısında bulunuyoruz.” (www.kanal46.com)